Volvo's elektrische truck is gebaseerd op het bestaande type FL
Volledig scherm
Volvo's elektrische truck is gebaseerd op het bestaande type FL © Volvo Trucks

Volvo troeft Tesla af en komt als eerste met volledig elektrische truck

Volvo is de eerste truckfabrikant die een volledig elektrische vrachtauto op grote schaal wereldwijd gaat verkopen. Bedrijven en overheden kunnen hem vanaf nu bestellen.

40 reacties

 • Yvan Lissens

  4 jaar geleden
  En hoeveel weegt die batterij? Buiten de "payload" is elke kilogram extra-gewicht een verloren kost. Wat ben je met een tientonner als je nog enkel plaats hebt voor een tros bananen en een paar pakskes boter.
 • Mario Bocque

  4 jaar geleden
  In ieder geval geloof ik ook dat de waterstofauto een betere oplossing is en je elimineert het probleem van dure batterijen maar dan moet er een goeie oplossing gevonden worden voor het produceren van waterstof. Anders als je batterij het begeeft moet je telkens diep in je zak tasten om die te vervangen.
 • Marc LInden

  4 jaar geleden
  Volvo is daar sterk in heb ik eens gelezen. In wat?? In het aftroeven. Ik heb eens gelezen dat Mercedes zich wou profileren als de veiligste auto in de wereld. Een ontslagen ingenieur is met deze plannen naar Volvo gelopen en zij hebben in zeven haasten een wagen op de markt gebracht onder de publiciteitscampagne de veiligste auto in de wereld.
 • Mario Bocque

  4 jaar geleden
  Ja Henry maar je hebt massa's elektriciteit nodig om waterstof te produceren. Dus hetzelfde probleem.
 • Matt Casters

  4 jaar geleden
  Electrisch rijden is zeker niet duurder maar het helpt wel enorm als je dak vol zonnepanelen ligt vermits onze overheid 0,20 van de €0,25/kWh opeist. Gaat Volvo net als Tesla ook batterijen produceren om competitief te zijn? Hebben ze ook laadinfrastructuur? Neen dus. Tesla gaat op 30 minuten laden met Megachargers, Volvo op 2-10 uur! Tesla test trucks rijden NU rond, Volvo is vaporware.