Het elektrische model ID.4 van Volkswagen
Volledig scherm
Het elektrische model ID.4 van Volkswagen © REUTERS

Volkswagen wil dat tegen 2030 helft van verkochte wagens elektrisch is

De Duitse autobouwer Volkswagen wil dat tegen 2030 de helft van de modellen elektrisch zijn. Dat blijkt uit de nieuwe strategie, die het bedrijf dinsdag bekendmaakte.

 1. Ecologisch, stevig en ruim: deze elektrische SUV's kwamen dit jaar uit
  HLN Drive

  Ecologisch, stevig en ruim: deze elektri­sche SUV's kwamen dit jaar uit

  Geen koetswerkvorm is zo populair als de SUV. Wie zowel wil genieten van het comfort van een ruime, stevige wagen én tegelijk zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen, kan voor een elektrische SUV kiezen. Hoewel de SUV’s met stekker een trage start kenden, worden ze nu steeds populairder. HLN Drive neemt de wagens die dit jaar uitkwamen onder de loep en vertelt je welke modellen het overwegen waard zijn.
 2. Onze auto-expert geeft zijn top vijf beste hatchbacks: “Qua zuivere rijervaring kan de SUV niet tippen aan een ‘gewone’ hatchback”
  PREMIUM

  Onze au­to-ex­pert geeft zijn top vijf beste hatchbacks: “Qua zuivere rijerva­ring kan de SUV niet tippen aan een ‘gewone’ hatchback”

  We zijn verslaafd aan de SUV. Hoogbouw op wielen. Terwijl een gewone hatchback - vier deuren en een achterklep, maar vooral lager bij de grond - beter rijdt. “Dat zeg ík niet, wel de wetten van de fysica”, aldus onze auto-expert Joost Bolle. Hij geeft zijn top vijf van hatchbacks, in het populairste C-segment, én een exclusieve test van de nieuwe Peugeot 308.