Fiat-Chrysler maakte honderden miljoenen euro’s over aan Tesla om de eigen uitstoot te drukken
Volledig scherm
Fiat-Chrysler maakte honderden miljoenen euro’s over aan Tesla om de eigen uitstoot te drukken © Getty Images

Vervuilend Fiat-Chrysler drukt uitstoot door schijnconstructie met Tesla

Autofabrikant Fiat Chrysler Automobiles (FCA) betaalt honderden miljoenen euro's aan Tesla om te ontkomen aan boetes van de Europese Unie. Door de verkopen van de elektrische Tesla's aan de eigen verkopen toe te voegen, gaat de gemiddelde CO2-uitstoot van het wagenpark van FCA drastisch omlaag en wordt voldaan aan de eisen voor schoon uitlaatgas.

31 reacties

 • Geert Tamsyn

  2 jaar geleden
  Hendrik Patyn, zoals bij elk product, zitten de recyclagekosten verrekend in de aankoopprijs. Tesla heeft daarvoor al jaren een contract met Umicore. En dat geldt trouwens ook voor gewone brandstofwagens.
 • Hans Schoen

  2 jaar geleden
  Het kan alleen maar beter worden met EVs! 100 jaar vernieling ipv vernieuwing heeft lang genoeg geduurd!
 • Hendrik Patyn

  2 jaar geleden
  En als men dan nog eens rekening houd met hoe vervuilend de elektrische wagens zijn is het helemaal onnozel, koop dan nog een Tesla en je hebt dan nog de minst betrouwbare wagen van de markt, zie Tesla websites vol met klachten en het is maar een batterij op wielen . En de gewone mens mag meebetalen aan de subsidies voor de Teslaeigenaars. De batterijen zijn misschien recycleerbaar, maar tegen welke prijs, en wie gaat het betalen?
 • Romy Snijers

  2 jaar geleden
  [quote]De eisen gelden namelijk per fabrikant en niet per merk...[/quote] En, MAAKT (fabriceert) FIAT dan deze Tesla's ??? Indien niet, dan is dit enkel een leugen, en een zoveelste constructie....
 • Geert Tamsyn

  2 jaar geleden
  Eddy Lipstick, elektriciteit heeft tenminste het potentieel om op hernieuwbare en niet-vervuilende manier geproduceerd te worden, nu en zeker in de toekomst, fossiele brandstoffen zullen dat nooit hebben. En batterijen zijn 100% recycleerbaar.
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

Geld