Corolla-liefhebbers Jimmy Van Renterghem en Benny Heuvinck.
Volledig scherm
PREMIUM
Corolla-liefhebbers Jimmy Van Renterghem en Benny Heuvinck. © Benny Proot/RV

Trouwe fans over hun Toyota Corolla, de populairste auto ter wereld: “Eén keer vreemdgegaan, maar dat heeft maar half jaar geduurd”

Aanvankelijk verguisd en soms bespot, maar immer betrouwbaar en op handen gedragen door miljoenen fans: de Toyota Corolla. Deze maand verkocht de Japanse autobouwer de 50 miljoenste Corolla, de bestverkochte auto wereldwijd. Elke 28 seconden rijdt er één uit de showroom. Deze trouwe Vlaamse fans vertellen waarom dat succes volgens hen volkomen terecht is: “Ik werk in de pechverhelping en kom ze nooit tegen”.

76 reacties

 • Miguel Duro Gonzalez

  2 maanden geleden
  Zonder meer een populaire auto, maar het grote productie-aantal is uiteraard het rechtstreeks gevolg van het feit dat Toyota de naam Corolla altijd heeft behouden. Opel heeft de Kadett vervangen door de Astra, Volkswagen de Kever door de Golf. Dus als je appelen met appelen wil vergelijken moet je die productieaantallen samentellen.
 • Davy Verreet

  2 maanden geleden
  Toyota is zeker 1 van de beste wagens en ja er kan ook een minder goede tussen zitten , ik heb nooit problemen gehad met mijn toyota ik heb er al verschillende gehad , maar even te verduidelijken, toyota heeft een paar jaar diesel motoren gehad van bmw maar is daar ook mee gestopt omdat toyota geen diesels meer zou maken en daarom even bmw motor in de diesels geplaats , en nu is er een samen werking met bmw voor de supra is eigenlijk een bmw z4 . En dat dit gebeurt heeft andere redenen
 • David raeymaekers

  2 maanden geleden
  Er is een gezegde: je koopt geen nieuwe Toyota omdat je oude versleten is, je koopt een nieuwe wanneer je je oude beu bent na 20 jaar.
 • David raeymaekers

  2 maanden geleden
  Mijn Toyota verso was 13 jaar oud met 320000 km bij inleveren. Buiten banden, remmen, batterij en gloeibougie en normaal onderhoud heb ik daar geen kosten aan gehad. We hebben ook nog een RAV4 van 20 jaar oud en daar heeft ook nog niks aan gemankeerde. Als ik de verhalen hoor van kennissen die rijden met Mercedes, BMW, Opel, Volkswagen, range rover, Renault, enz... dan ben ik blij met mijn Toyota.
 • Mark Peeters

  2 maanden geleden
  Mijne starlet is 26 jaar oud. Alle dagen staat die buiten en nog nooit kosten gehad buiten normale slijtage, trouwens in ons dorp rijden er 4 rond, allen plus 20 jaar oud
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Volvo-site in Gent in de running voor giga-batterijfabriek
  Play

  Vol­vo-si­te in Gent in de running voor gi­ga-batterijfa­briek

  De gigafabriek die Volvo Cars wil bouwen voor de productie van batterijen voor elektrische wagens, komt mogelijk in Gent. Dat heeft de Belg Geert Bruyneel, senior vice president manufacturing bij Volvo Cars, in Göteborg gezegd tijdens een bezoek van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aan de hoofdzetel van Volvo Cars. Het gaat om een fabriek die batterijen moet leveren voor 300.000 à 400.000 elektrische wagens per jaar.

Geld