Volledig scherm
© AP

Toyota schikt voor 180 miljoen dollar in zaak rond emissies in VS

De Japanse autoreus Toyota betaalt een boete van 180 miljoen dollar (148 miljoen euro) in een zaak rond emissies in de Verenigde Staten. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie vandaag in Washington.

0 reacties

 1. Europese en Britse automobielfederaties waarschuwen voor no-dealbrexit

  Europese en Britse automobiel­fe­de­ra­ties waarschu­wen voor no-dealbrexit

  Met een no-dealbrexit zal de Europese auto-industrie de komende vijf jaar zo'n 110 miljard euro aan handel zien verdwijnen. Daardoor staan 1 op de 15 jobs in de EU en in het Verenigd Koninkrijk op het spel. Daarvoor waarschuwen 23 Europese en Britse automobielfederaties, waaronder FEBIAC, in een mededeling. Ze roepen de brexitonderhandelaars vijftien weken voor de transitieperiode eindigt op om een no-dealbrexit te vermijden en om een ambitieus vrijhandelsverdrag overeen te komen.
 2. Aandeelhouders keuren megafusie van Peugeot-Citroën met Fiat Chrysler goed: ‘Stellantis’ wordt vierde grootste autoconstructeur ter wereld

  Aandeelhou­ders keuren megafusie van Peugeot-Ci­troën met Fiat Chrysler goed: ‘Stellantis’ wordt vierde grootste autocon­struc­teur ter wereld

  De aandeelhouders van de Franse autobouwer PSA (Peugeot, Citroën en Opel) hebben maandag nagenoeg unaniem de megafusie met het Italiaans-Amerikaanse Fiat Chrysler Automobiles (FCA) goedgekeurd. Later op de dag deden de aandeelhouders van FCA hetzelfde. Het fusiebedrijf, Stellantis, wordt de op drie na grootste autoconstructeur wereldwijd.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken

Geld