Tesla-oprichter Elon Musk bij de voorstelling van Model 3 begin dit jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Tesla-oprichter Elon Musk bij de voorstelling van Model 3 begin dit jaar. © Getty Images

"Tesla zou Tesla niet zijn als er geen addertjes onder het gras zitten": onze beursexpert is kritisch voor de koerseuforie

Met een koersstijging van 500 procent op 12 maanden tijd presteren weinig bedrijven beter op de beurs dan de elektrische autoproducent Tesla. Marc Langeveld, technologie-expert en fondsbeheerder uit het team van onze geldexpert Geert Noels, heeft als belegger meer vragen dan antwoorden over de kwaliteit van de cijfers en de koerseuforie. Is het eigenlijk wel een goed idee om in aandelen van Tesla te investeren?

 1. Polestar brengt revolutionair concept naar België: wat mogen we van het nieuwe automerk verwachten? En wat maakt het zo anders dan Tesla?
  PREMIUM

  Polestar brengt revolutio­nair concept naar België: wat mogen we van het nieuwe automerk verwachten? En wat maakt het zo anders dan Tesla?

  Vandaag opent een nieuw elektrisch automerk zijn eerste Belgische showroom. Of liever: zijn eerste “space”. Waarom dit een toch wel bijzondere gebeurtenis in het autolandschap is. En waarom je kinderen er al maar beter aan wennen, die nieuwe manier om een auto te kopen. Daarnaast legt auto-expert Joost Bolle ook uit wat de voornaamste verschillen en gelijkenissen zijn met Tesla: zijn het wel concurrenten van elkaar?
 2. Jongeren beleggen massaal sinds coronacrisis: “Die duizenden euro's win je niet met een spaarboekje”
  PREMIUM

  Jongeren beleggen massaal sinds coronacri­sis: “Die duizenden euro's win je niet met een spaarboek­je”

  Of het nu met 2.000 of 15.000 euro is: jongeren tussen 18 en 35 jaar wagen zich sinds de coronacrisis massaal op de beurs. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische beurswaakhond FSMA. Bij het begin van de lockdown kochten ze samen aandelen voor zo'n 21 miljoen euro. De week ervoor was dat 'amper' 2 miljoen euro. "In enkele maanden tijd heb ik al een paar duizenden euro's meer, terwijl mijn spaarboekje in al die jaren bijna niets heeft opgebracht."

Geld