Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

“Tesla verstevigt lobby China na kritiek Peking over veiligheid”

Automaker Tesla wil de banden met Chinese beleidsmakers aanhalen, meldden bronnen in de sector aan persbureau Reuters. De verstevigde lobby komt nadat de Amerikaanse automaker werd aangespoord meer aandacht te besteden aan de veiligheid van zijn auto's. Ook zou de afhandeling van klachten van consumenten door Tesla tekortschieten.

3 reacties

 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  John Stahl, economische groei aan een daling bezig? Q1 2021 een recordgroei van 18,3 % (0,6 % in België). Tesla is in China een statussymbool, en die doen dat daar altijd goed.
 • John Stahl

  2 maanden geleden
  Tesla heeft een lening bij de Chinezen lopen voor de bouw van deze fabriek van 521 Miljoen $. Verder heeft hij een lease op het land voor 50 jaar van 150 Miljoen $. Ik ben benieuwd hoe Tesla de Chinezen die zelf massaal goedkope elektrische wagens produceren, kan overtuigen om zijn dure wagens te kopen. Vooral nu hun economische groei aan een daling bezig is.
 • Carl Op de Beeck

  2 maanden geleden
  Zoals tientallen andere bedrijven vóór hem -bv Bekaert bij ons- meent Musk dat hij de Chinese markt zal kunnen veroveren. Net het omgekeerde zal gebeuren. China zal Musks technologieën kopiëren en hem daarna de toegang tot de Chinese markt ontzeggen.

Geld