Het logo van Tesla.
Volledig scherm
Het logo van Tesla. © REUTERS

Tesla gaat flink omhoog op Wall Street na miljoenste geproduceerde wagen in Shanghai

Autofabrikant Tesla is maandag als grote winnaar uit de bus gekomen op Wall Street. Beleggers reageerden enthousiast op het nieuws dat er in de fabriek in Shanghai al meer dan één miljoen elektrische auto's van de band gerold zijn. Verder ging de aandacht op de aandelenmarkt in New York vooral naar olieproducenten die onderuitgingen na een stevige daling van de olieprijzen.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. Zelfrijdende auto dreigt te mislukken: “Overheden zullen dat nooit accepteren, en automobilisten ook niet”
  PREMIUM

  Zelfrijden­de auto dreigt te mislukken: “Overheden zullen dat nooit accepteren, en automobi­lis­ten ook niet”

  Al in 2014 beloofde Tesla-topman Elon Musk dat Tesla’s ‘volgend jaar’ volledig zelfrijdend zouden zijn. En tot een paar jaar geleden was er bijna dagelijks wel iets nieuws te melden over de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.Maar intussen klinkt het heel wat stiller bij de ontwikkelaars. De benodigde technologie voor zelfrijdende auto's blijkt moeilijk te perfectioneren. Hoe verder de techniek vordert, hoe meer wetenschappers beginnen te beseffen dat de huidige generatie computers de laatste hordes niet kan nemen.
 2. “Nieuwe auto’s waren nog nooit zo duur... en nog nooit zo slecht”: lijst van problemen toont onthutsende resultaten
  PREMIUM

  “Nieuwe auto’s waren nog nooit zo duur... en nog nooit zo slecht”: lijst van problemen toont onthutsen­de resultaten

  HLN houdt dezer dagen de steeds schaarser wordende budgetauto tegen het licht. En wat blijkt? Nu de basisprijs van de Dacia Sandero in de loop van de zomer werd opgetrokken naar 10.990 euro kan de Belg geen enkele nieuwe auto meer kopen onder de 10.000-euro-grens. Een paar jaar geleden kon je voor dat budget nog kiezen. Nieuwe auto’s waren nog nooit zo duur. Maar dat betekent niet dat ze feillozer geworden zijn, integendeel. Dat blijkt uit de cijfers van onderzoeksinstituut J.D. Power.