Te langzaam, te weinig kwaliteit en te weinig werknemers: dat zijn de problemen waarmee de gloednieuwe Tesla-fabriek in Grünheide kampt.
Volledig scherm
Te langzaam, te weinig kwaliteit en te weinig werknemers: dat zijn de problemen waarmee de gloednieuwe Tesla-fabriek in Grünheide kampt. © AFP

Te langzaam en te weinig kwaliteit: Duitse Tesla-fabriek legt productie tijdelijk stil

Ruim drie maanden na de opening moet Tesla-baas Elon Musk zijn gigafabriek nabij Berlijn tijdelijk sluiten. Omdat de productie te traag verloopt, worden de werkprocessen de komende twee weken herbekeken. Dat meldt ‘Bild’.

27 reacties

 • Joseph Peulen

  1 maand geleden
  Grote autos met groot vermogen zou men veel zwaarder moeten belasten. Ze hebben veel meer materiaal nodig en zijn door de zware motoren veel vervuilender. Dit geldt zowel voor electrische als voor verbrandingsmotoren. Enkel het ego wordt gestreeld. Het wordt tijd dat het als een vervoermiddel wordt gezien ipveen statussymbool
 • Guy Stanbel

  1 maand geleden
  Wie weet de dieselban nog? Nu blijkt dat ze zuiniger zijn dan de naft! Electriciteit is een efficient alternatief, maar niet het enige. Nog even en deze laatste zal platbelast worden als je de auto op de schroothoop wil gooien. Niets is wat het lijkt als het om politiek en lobby gaat.
 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  Elektriciteit omzetten in waterstof, en waterstof terug omzetten in elektriciteit, geeft een totaal rendementsverlies van 66%. Dan zouden we pas elektriciteit te kort hebben.
 • Eric Dens

  1 maand geleden
  Voor diegenen die de Duitse merken als 'kwaliteitsvol' omschrijven: keep on dreaming and sleeping. Enkel de Japanse wagens zijn kwalitatief in orde.
 • francois de smedt

  1 maand geleden
  waterstof zal de enige goede aandrijving zijn voor de massa auto
 1. Elektrisch rijden naar het zuiden: hoelang wordt de file aan de laadpaal?
  PREMIUM
  Mobiliteit

  Elektrisch rijden naar het zuiden: hoelang wordt de file aan de laadpaal?

  De komende weken trekken weer honderdduizenden Vlamingen met de auto naar het zuiden. Dan kleuren traditioneel de Europese snelwegen donkerrood vanwege de files. De mobiliteitsorganisaties VAB en Touring vragen aan elektrische rijders om hun vertrek uit te stellen: “zo kan je ‘laadpaalstress’ en lange wachttijden aan de laadstation voorkomen”, klinkt het. Vooral in Zuid-Europese landen is er een tekort aan stations met snellaadpalen.