Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © rv

Sterke stijging in premieaanvragen voor volledig elektrische auto's

Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn 230 premies aangevraagd voor batterij-elektrische wagens, tegenover 415 aanvragen over heel 2018. Ook de premie-aanvragen voor elektrische motor- en bromfietsen lopen vlot. 

12 reacties

 • Jan Vanachter

  3 jaar geleden
  Het is een schande dat mensen die het kunnen betalen premies krijgen en zij die het niet kunnen betalen niet maar wel moeten meebetalen aan die premies.
 • Hendrik Patyn

  3 jaar geleden
  Inderdaad fake news, dit komt door de leveringen die jarenlang zijn uitgesteld. En het is schandalig dat mensen met een laag inkomen moeten meebetalen aan de wagen van de mensen met een hoog inkomen.
 • Hilde Van Grieken

  3 jaar geleden
  Fake News! Dat zijn enkel de aankopen van het autosalon die nu naar voor worden geschoven. Ben eens benieuwd voor het einde v.h. Jaar! En dat ze eens stoppen met al die subsidies, maar ja als ze dat doen koopt er bijna niemand nog een elektrische wagen denk ik.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  3 jaar geleden
  Sterke stijging?.Op einde van 't jaar zijn het er nog "maar" 1000 en dit zal voor 95 % bedrijven zijn die hem voor 120% af schrijven als bedrijfslast om maar bedrijfslast te maken ,de burger heeft daar geen geld voor en laat staan dat je van Limburg naar West Vlaanderen en terug wil rijden ,je komt er niet.
 • Hendrik Patyn

  3 jaar geleden
  Het is een schande dat mensen met een laag inkomen moeten meebetalen bij de aankoop van bv een Tesla van iemand van een hoog inkomen, in Nederland begint hier nu ook protest tegen te komen. Als je 50 tot 100000€ betaald voor een wagen, dan zal die premie toch niet nodig zijn.