Het logo van Renault in Parijs.
Volledig scherm
Het logo van Renault in Parijs. © AFP

Renault zet activiteiten stop in fabriek in Moskou

De Franse autofabrikant Renault heeft woensdagavond aangekondigd dat het onmiddellijk de "activiteiten in de Renault-fabriek in Moskou" opschort en "de opties bekijkt wat betreft de participatie" in de Russische dochteronderneming AvtoVAZ. Oekraïne had eerder op de dag opgeroepen tot een boycot van het automerk omdat het Franse concern weigert uit Rusland te vertrekken.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Renault en Geely combineren verbrandingsmotoren, Volvo stapt uit

  Renault en Geely combineren verbran­dings­mo­to­ren, Volvo stapt uit

  De autogroepen Renault en Geely brengen hun verbrandings- en hybride motoren onder in de joint venture Aurobay. De Zweedse constructeur Volvo Cars - onderdeel van het Chinese Geely - stapt uit dat vehikel en legt zich voortaan volledig toe op elektrische auto's. Financiële details over de deals zijn niet bekendgemaakt. De Franse constructeur Renault splitst zijn activiteiten rond elektrische auto’s af en wil het nieuwe filiaal ten vroegste volgend jaar naar de beurs brengen. Renault verwacht de komende jaren zijn winst op die manier grofweg te verdubbelen.