CEO van de Franse autobouwer, Luca de Meo
Volledig scherm
CEO van de Franse autobouwer, Luca de Meo © REUTERS

Renault gaat snelheid van auto's beperken tot 180 kilometer per uur

Renault wil de snelheid van zijn nieuwe wagens beperken tot 180 kilometer per uur. Dat maakte de CEO van de Franse autobouwer, Luca de Meo, vrijdag bekend tijdens de algemene vergadering van de groep. Het Zweedse Volvo voerde dezelfde limiet vorig jaar al in.

84 reacties

 • ANDRE AERTS

  2 jaar geleden
  De kerkhoven liggen vol van (veelal) jonge personen die met meer dan 150km/uur een ongeval hebben gehad en het niet meer kunnen navertellen. En met personen die zoiets voorhebben heb ik niet de minste compassie. En het zijn ook de bomen en de muren niet die een ongeval veroorzaken want die staan stil.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Ach mensen met hun 120 zijn veelal die niet met een wagen afstanden moeten doen en rond de kerktoren rijden.Mijn familie woont nogal verspreid en als je in, de jaren '70 op een uurtje 160km ver bij mijn broer stond doe je vandaar er zeker dubbel zolang over en nog langer.Duitsers laten ook daarom op sommige stukken (richting Berlijn) onbegrensd (2x3 baanvakken)snelheden toe ver boven de 200 omdat daar familie wel even 400 a 600 km ver weg woont maar natuurlijk wordt dat niet begrepen.
 • Jean Lazoore

  2 jaar geleden
  In Duitsland zijn er nog veel autowegen waar je onbeperkt gas mag geven maar de mensen rijden er op een verantwoordelijke manier. Gebeuren er meer en zware ongevallen? Ik denk het niet , haal er de statistieken maar eens bij. Hier mag je op een verlaten autoweg maar 120 rijden en in Nederland waar ze denken dat ze het warm water uitgevonden hebben op bepaalde uren maar 100 Km per uur, te zot voor woorden want de vrachtwagens rijden bijna even snel. Triestig Europa !
 • robert henneman

  2 jaar geleden
  pfff heeeel oud nieuws,mijn auto van 45 jaar geleden was al begrensd op 150.en optrekjen van 0 tot 100 duurde ook 60 seconden. back to the future he.
 • Patrick Verbelen

  2 jaar geleden
  Dat ze eerst maar eens zien dat hun rommelbakken starten