Martin Winterkorn, ex-voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen AG.
Volledig scherm
Martin Winterkorn, ex-voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen AG. © EPA

“Oud-topman Winterkorn betaalt Volkswagen miljoenenvergoeding”

Voormalig Volkswagen-topman Martin Winterkorn gaat naar verluidt een schadevergoeding van 10 miljoen euro betalen aan het Duitse autoconcern. Dat meldt nieuwssite Business Insider die een conceptdocument van de schikking kon inzien. De deal zou nog wel door de raad van commissarissen van Volkswagen moeten worden besproken. Ook zouden de aandeelhouders nog akkoord moeten gaan.

2 reacties

 • Frank Van Calster

  2 jaar geleden
  Als consument kan je maar 1 ding doen:koop geen auto’s meer van die sjoemelaars. Ik alvast nooit meer.
 • Stephaan Van Synghel

  2 jaar geleden
  Rijken leven in een waanwereld en beseffen het niet , logica bestaat niet meer ,
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Renault en Geely combineren verbrandingsmotoren, Volvo stapt uit

  Renault en Geely combineren verbran­dings­mo­to­ren, Volvo stapt uit

  De autogroepen Renault en Geely brengen hun verbrandings- en hybride motoren onder in de joint venture Aurobay. De Zweedse constructeur Volvo Cars - onderdeel van het Chinese Geely - stapt uit dat vehikel en legt zich voortaan volledig toe op elektrische auto's. Financiële details over de deals zijn niet bekendgemaakt. De Franse constructeur Renault splitst zijn activiteiten rond elektrische auto’s af en wil het nieuwe filiaal ten vroegste volgend jaar naar de beurs brengen. Renault verwacht de komende jaren zijn winst op die manier grofweg te verdubbelen.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 4. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.