Een sfeerbeeld van het allerlaatste échte Autosalon dat tot op vandaag werd georganiseerd, in januari 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
Een sfeerbeeld van het allerlaatste échte Autosalon dat tot op vandaag werd georganiseerd, in januari 2020. © Photo News

Nog 11% minder auto’s verkocht dan in het al rampzalige 2020: waarom 2021 zowat de slechtste autoverkoop ooit kent

Na een al bloedrood 2020 is de Belgische autoverkoop het bijna voorbije 2021 helemaal gekelderd. Met naar schatting zo’n 385.000 verkochte personenwagens zal dit jaar nóg slechter doen dan de 431.491 vierwielers vorig jaar — toen de garages nochtans een tijd gesloten waren — én al zeker dan de 550.003 die in het coronavrije 2019 een nieuwe eigenaar kregen. Opvallend: in dit bijna afgelopen rampjaar is BMW het Duitse Volkswagen voorbijgestoken als bestverkochte automerk in België.

61 reacties

 • eric meers

  9 maanden geleden
  ik rij gemiddeld 8 jaar met een wagen , wat moet ik kopen diesel , benzine , elektrisch ...waarvan ik zeker kan zijn dat de komende 8 jaren de brandstof voorradig en betaalbaar zal blijven ? Dus stel ik de aankoop nog minstens 2 a 3 jaar uit .
 • Henri Demeer

  10 maanden geleden
  wie koopt nog nieuw als je er binnen de als maar korter wordende tijd niet meer mag mee rijden of kapotbelast wordt .
 • Léon-Bernard Giot

  1 jaar geleden
  Een twintigjarige overheidswaarborg dat je met dezelfde wagen zal mogen blijven rijden is de énige oplossing.
 • Herman Leysen

  1 jaar geleden
  Waterstof zal de toekomst zijn. Volg aandachtig de laatste ontwikkelingen en actuele toepassingen en je ziet wat er zal gebeuren.
 • Lily Dossche

  1 jaar geleden
  Maak het nog wat duurder en de ganse autoindustrie gaat ten onder , eerlijke prijs voor eerlijke koopwaar ......Vele diesels met ad blue zijn milieu vriendelijk maar de belangen liggen duidelijk elders ......!!
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.