AFP
Volledig scherm
© AFP

Jaguar Land Rover schrapt wereldwijd 2000 banen

De Britse autoconstructeur Jaguar Land Rover gaat in het komende jaar wereldwijd zowat 2.000 banen schrappen. Dat maakte het bedrijf, een dochter van de Indiase autogroep Tata Motors, vanavond bekend.

7 reacties

 • pascal Vanderlinden

  5 maanden geleden
  Een EV heeft veel minder onderdelen dan een gewone wagen. Dus de auto industrie gaat massaal mensen afdanken in de toekomst. Er gaan er nu al duizenden zonder werk vallen door de corona , en de EV gaat er voor nog meer zorgen. Alles word zowat ook onbetaalbaar voor de gewone werkmensen. Huurprijzen swingen de pan uit en er schiet al minder over om een auto te kopen. Een winkelkar is ook al ruim 25% duurder geworden. En de miserie van corona is nog niet eens begonnen hé !
 • Geert Tamsyn

  5 maanden geleden
  Werkgelegenheid kan nooit een argument zijn om een onvermijdelijke en noodzakelijke (r)evolutie tegen te houden, anders reden we nu nog met paard en kar om de werkgelegenheid van de wagenmakers te vrijwaren.
 • raf peeters

  5 maanden geleden
  Ja ja ze moeten maar E wagens bouwen waar nauwelijks nog wat in zit en maar een fractie is van de technologie van fossiele wagens en er zullen nog duizenden volgen,naar schatting 1.2 miljoen op 5 jaar(geen schrijffout) aan arbeidsplaatsen in automobiel en toelevering bedrijven.Wat niet zal veranderen,in tegendeel,de prijs.Daar de E wagen niks voorsteld is de winst nog hoger dan voordien met de garantie dat al dat E gedoe na 5 jaar later kan weg doen ."Welkom in de wegwerpwereld" de opzet.
 • Lucien Mertens

  5 maanden geleden
  Dit is wat de E-obsessie écht zal teweegbrengen...veel miserie voor veel mensen, en niet enkel in de fabrieken.
 • piet devlieger

  5 maanden geleden
  Als ze binnen de vier jaar al hun auto's elektrisch zullen maken zullen er nog veel meer werknemers afgedankt moeten worden. Ze zullen nog nooit zo'n 'wendbare organisatie' gehad hebben tot er niets meer overblijft.

Geld