AFP
Volledig scherm
© AFP

BMW gaat elektrische Mini's bouwen in China

De Duitse autobouwer BMW en zijn Chinese partner Great Wall Motor investeren samen zowat 650 miljoen euro in een nieuwe fabriek in China. De nieuwe generatie elektrische Mini's zal er van de band rollen.

13 reacties

 • Johan Billiet

  2 jaar geleden
  China kan beide: goedkope rommel zowel kwaliteit, hangt ervan af wat de (ook Chinese) producent voorschrijft inzake kwaliteit van de componenten en productieproces...en vooral het meest belangrijke, de verwachte grotere afzet en winstmarge (door de lagere productiekost) die de opdrachtgever voor ogen heeft. Europa zou beter ophouden zich uit de markt te laten te prijzen mede ook door de diefstalbelasting op de lonen. Zo zijn de Chinese Volvo's onderhand minstens even goed als de Europese..
 • Ives Ameel

  2 jaar geleden
  Belooft voor de kwaliteit van die dingen mij niet gezien.
 • stephan Maris

  2 jaar geleden
  Je moet niks meer bouwen ! We gaan wel te voet. In alle stilte , in alle rust op de tippen van ons tenen. En we zullen onze scheet inhouden tot we de bestemming bereikt hebben. Goed?
 • ZHAO JONG GUO

  2 jaar geleden
  Coen Geurts, toch wel bijzonder straffe vooroordelen ze. In China worden zeer goedkope, brol gekocht, maar ook zeer degelijke producten van goede materiaal (die je ook meer moet betalen). Het is de reacties van bedrijven op wat de consumenten willen (zo weinig mogelijk uitgeven) en daarom produceren ze die met goedkope materiaal.
 • Patrick Mechels

  2 jaar geleden
  De voorbode van ontslagen wordt stilletjes naar het eindejaar toe ingezet...