AP
Volledig scherm
© AP

Autoproductie bij Ford loopt fors terug door chiptekort

De Amerikaanse autofabrikant Ford verwacht dit jaar 1,1 miljoen auto’s minder te kunnen maken als gevolg van het grote tekort aan chips. Met die onheilspellende prognose geeft het concern aan hoe serieus de problemen zijn.

2 reacties

 • Bert Van Elst

  7 maanden geleden
  lang lever die oude wagens, die hadden geen chips nodig -)
 • piet devlieger

  7 maanden geleden
  Hopelijk beginnen de auto- en andere fabrikanten nu eindelijk eens te beseffen dat wie de fabricage van chips - of de grondstoffen ervoor - controleert hun lot in handen heeft. Het outsourcen van dergelijke zaken kan bedrijven zwaar in de verliezen brengen of zelfs ten onder laten gaan. De productie van strategisch belangrijke onderdelen moet je zelf in handen hebben, zelfs al kost het wat meer, of je kan economische gemanipuleerde pandemieën krijgen.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.

Geld