AP
Volledig scherm
© AP

Autoproductie bij Ford loopt fors terug door chiptekort

De Amerikaanse autofabrikant Ford verwacht dit jaar 1,1 miljoen auto’s minder te kunnen maken als gevolg van het grote tekort aan chips. Met die onheilspellende prognose geeft het concern aan hoe serieus de problemen zijn.

2 reacties

 • Bert Van Elst

  2 jaar geleden
  lang lever die oude wagens, die hadden geen chips nodig -)
 • piet devlieger

  2 jaar geleden
  Hopelijk beginnen de auto- en andere fabrikanten nu eindelijk eens te beseffen dat wie de fabricage van chips - of de grondstoffen ervoor - controleert hun lot in handen heeft. Het outsourcen van dergelijke zaken kan bedrijven zwaar in de verliezen brengen of zelfs ten onder laten gaan. De productie van strategisch belangrijke onderdelen moet je zelf in handen hebben, zelfs al kost het wat meer, of je kan economische gemanipuleerde pandemieën krijgen.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.