Tesla zelf heeft altijd gewaarschuwd dat de autopilot slechts een hulpsysteem is voor de bestuurder, die steeds de handen aan het stuur moet houden. Maar in de praktijk zouden heel wat bestuurders het stuur toch loslaten.
Volledig scherm
Tesla zelf heeft altijd gewaarschuwd dat de autopilot slechts een hulpsysteem is voor de bestuurder, die steeds de handen aan het stuur moet houden. Maar in de praktijk zouden heel wat bestuurders het stuur toch loslaten. © AFP

Amerikaanse toezichthouder start nieuw onderzoek naar ‘autopilot’ van Tesla

De Amerikaanse toezichthouder voor de verkeersveiligheid (NHTSA) is een nieuw onderzoek gestart naar de ‘autopilot’ van Tesla. De autoriteit verwijst naar een reeks van ongevallen in de VS - elf tussen januari 2018 en juli 2021 - waarbij de automatische piloot van Tesla tegen een geparkeerd voertuig van de hulpdiensten reed. Daarbij vielen volgens de NHTSA 17 gewonden en 1 dode.

6 reacties

 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  Tesla's zijn gewoon gevaarlijk, ze hebben opzettelijke doden op hun geweten. Sluiten dat bedrijf! Autopilot is geen ongeluk maar opzet.
 • Mario Roman

  2 maanden geleden
  Ik heb nog veel liever controle over mijn wagen, dan zo'n geslaagd met autopilot. Dat vertrouw ik van geen kanten
 • Ben Van Steenwinkel

  2 maanden geleden
  Autopilot is een illusie. Het werkt enkel als er slechts een paar op de weg zijn. Dat kan je perfekt ondervindin in steden waar minibusjes autonoom rijden tussen andere weggebruikers.
 • Bart De Veylder

  2 maanden geleden
  Flippen omdat je een tesla ziet ? Ik heb een tesla en ik heb auto pilot. Binnen de Europese regels is dit perfect veilig. Dit is mijn 3de tesla. Nooit mijn auto zien flippen. Autopilot in België is anders dan in de vs.
 • Patrick Weyers

  2 maanden geleden
  In België lijkt mij die autopilot voor 80 procent of meer onbruikbaar. Althans nog niet de eerste 5 tot 10 jaar. Iemand met een Tesla die daar ervaring mee heeft?

Geld