Zorgen over veiligheid Tesla Model 3

Reddit
Pech lijkt de Tesla Model 3 te achtervolgen. Na kwaliteitsproblemen en extreme vertraging in de productie die ertoe leidt dat Europeanen hem op zijn vroegst volgend jaar afgeleverd krijgen, zijn er nu weer ernstige zorgen over de veiligheid.

Toen de Model 3 werd geïntroduceerd, was er nog sprake van dat de Model 3 de meest veilige auto ooit zou kunnen worden, maar een jaar later is er van dat sprookje weinig over. Van de 3.000 auto’s die vorig jaar zijn gebouwd, zijn er inmiddels minimaal drie rijp voor de sloop. Dat voorspelt weinig goeds voor de verzekeringspremies van de Tesla-bezitters. Bij de meest recente crash kwamen opnieuw problemen naar boven.

Bij dat ongeluk knalde een Amerikaan zonder te remmen met een snelheid van 96 kilometer per uur tegen een stilstaande auto. Wellicht was de autopilot-functie op dat ogenblik ingeschakeld en zag die de stilstaande auto niet, maar de bestuurder ontkent dat. Zijn verzekering accepteert geen verantwoordelijkheid bij het gebruik van de autonoom rijdende functie en zal de omstandigheden wellicht verder onderzoeken.

Display

De bestuurder had snijwonden doordat het glas van de centrale display was gebroken bij de botsing. Autoruiten moeten gelamineerd zijn, maar regelgeving voor displays is er schijnbaar niet. De eigenaar, die al liet weten weer een Model 3 te willen, merkte bovendien op dat het na een ongeluk onmogelijk is om nog in het handschoenkastje te kunnen. Dat kan alleen via het scherm worden geopend – niet handig wanneer je bij je autopapieren wilt. Elon Musk, eigenaar van Tesla, heeft aangegeven dat naar beide problemen wordt gekeken en dat er updates komen naar aanleiding van deze crash.

Reddit
Reddit9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Filip Vanlaeken

  Het mlet niet perfect zijn, enkel beter dan wat er al bestaat. 96kph met mijn aito, dan kan je mij uit het handschoenkastje halen. Ik vind dit reclame voor Tesla. Heel moedig wat die gasten doen VW en de anderen foefelen maar wat aan, maar Tesla verlegt echt wel de grens.

 • raf janssens

  Zonder de miljoeneninjecties van Elon Musk was Tesla al lang failliet. Een auto bouwen is meer dan wat technologie bij elkaar gooien en dat ondervindt hij meer en meer. De traditionele autobouwers deden er jaren over om enigszins betrouwbare wagens op de markt te zetten. Die merken nemen het marktaandeel van Tesla stilaan over en binnenkort is dat merk enkel nog een stukje geschiedenis.

 • Guust Gillisen

  Elektrische wagens zullen in reële rijomstandigheden nog jarenlang moeten aangepast worden omdat dan pas de tekorten zichtbaar worden (batterijen die vuur vatten of gewoon leeglopen, te intrusieve elektronika die faalt en gevaarlijke toestanden meebrengt ...). Er zullen nog veel slachtoffers vallen en er zal nog veel gevloekt worden vooraleer alles op punt zal staan.

 • Guy Borremans

  Volledig akkoord met Zjeppe. De beste en veiligste wagen ter wereld. Het is natuurlijk nieuws wanneer je dan afbrekende kritiek kunt posten. Inderdaad, in een "normale" benzine wagen was iedereen allicht dood. Het feit dat voor de bestuurder geen motor zit heeft daar uiteraard veel mee te maken. Het handschoenkastje was geblokkeerd, wat een auto zeg :-)

 • Jan Verstrepen

  Vol met goedkope Chinese elektronica rommel en dan heb je dit.