Zo ver komt een auto met een liter cola in de tank

Garage 54
Cola kan metaal ontroesten, schijnt buikproblemen te genezen en reageert nogal explosief op Mentos. Maar hoe ver kom je in een auto wanneer er een liter cola in de tank wordt gegooid?

De Russische heren van Garage 54 probeerden het uit en zetten het resultaat op YouTube. Ze schonken een fles Coca-Cola in de brandstoftank en reden vervolgens rond om te zien hoe ver de auto zou komen. Dat ging exact 1,7 kilometer goed. Daarna begon de motor van de Lada tegen te sputteren. 

Vervolgens wilde de auto niet meer starten, zelfs niet nadat deze werd aangesleept door een andere auto. Zoals verwacht was de brandstoffilter van de Lada doordrenkt met Coca-Cola, evenals de carburateur. In de video proberen ze de roestige Lada weer aan de gang te krijgen door het brandstofsysteem leeg te laten lopen en het oliefilter te vervangen. 

Bekijk de video van het experiment hier:
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eveline Van den Hout

  Ze hadden cola light of cola zero moeten gebruiken, is namelijk zonder suiker wat beter is voor de tank.

 • Geert Vaelen

  Straks eens met whisky of iets dergelijks proberen zoals in de film Back To The future 3. Iedereen weet dat cola geen ontvlambare delen bevat, die motor zal dus nooit erop draaien. Het stuk dat ie reed, was op de restjes benzine die nog in de leiding zat. En suiker ontvlamt zeker niet, dit zal eerder de leidingen en filters doen verstoppen waardoor ie helemaal niet meer kan draaien.

 • Dirk Peskens

  Een Pistons heeft naar mijn weten nog altijd meerdere afsluitringen waardoor er niets naar het onderste gedeelte van de motor kan, Cola in de olie is dus uitgesloten he! De motor blokkeert omdat de suiker door de verbranding carameliseert en dus een plakkerige brij in de cilinders wordt en alles komt vast te zitten

 • Theo Van Hoof

  Is gewoon niet relevant. Hoeveel brandstof zat er nog in de tank?

 • Ivo Torfs

  @baptist Van der Straete, helemaal eens met u, die "wagen" heeft geen meter op zuivere coca gereden. Giet maar eens een liter brandstof in een lege tank, leidingen en vergasser, dan kan men de motor nog niet eens starten, laat staan rijden.