Stuifmeel kan beter niet zomaar met een spons worden verwijderd.
Volledig scherm
Stuifmeel kan beter niet zomaar met een spons worden verwijderd. © DPA

Zo kom je van dat schadelijke stuifmeel op je auto af

Het zomerse weer heeft als nadeel dat er veel pollen in de lucht zitten en al dat stuifmeel blijft graag plakken. Op auto’s laat het een laagje achter dat niet gemakkelijk te verwijderen is. Bij het schoonmaken zijn er een paar zaken waar je op moet letten.

3 reacties

 • Geert Tamsyn

  3 weken geleden
  In het vroege voorjaar, als er nog niet veel bloei en dus weinig of geen nectar is, voeden de bijen zich wel met stuifmeel, van wilgenkatjes bvb.
 • Luc Cools

  3 weken geleden
  Bijen voeden zich met nectar, niet met stuifmeel
 • Theo Van Hoof

  3 weken geleden
  Stuifmeel is geen schadelijk product maar essentiële voeding voor bijen en andere insecten.
 1. Ook Peugeot en Porsche aangeklaagd voor dieselgate
  5

  Ook Peugeot en Porsche aange­klaagd voor dieselgate

  Na Renault en Volkswagen is nu ook de Franse autobouwer Peugeot in Frankrijk aangeklaagd voor sjoemelpraktijken in het kader van dieselgate. Dat meldde Stellantis, moederbedrijf van Peugeot, woensdagavond. Mogelijk zullen ook Citroën en Fiat-Chrysler, onderdeel van Stellantis, zich moeten verantwoorden voor het gerecht. Duist sportwagenbouwer Porsche, dochterbedrijf van autoconcern Volkswagen, wordt dan weer in Duitsland aangeklaagd, meldt Business Insider .
 2. Hyundai neemt fabrikant van robothonden Boston Dynamics over

  Hyundai neemt fabrikant van robothon­den Boston Dynamics over

  Autoproducent Hyundai neemt het robotbedrijf Boston Dynamics over. Dat bevestigt de Zuid-Koreaanse onderneming. Sinds eind vorig jaar gingen er al geruchten dat Hyundai het bedrijf, dat eerder eigendom was van Google-moeder Alphabet, wilde overnemen. Hyundai denkt dat Boston Dynamics’ robottechnologie ingezet kan worden voor de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen en vervoer met kleine vliegtuigjes in stedelijke gebieden.