Zelfrijdende auto’s worden in de toekomst gebruikt als rijdende bordelen

Handout
Autonome auto’s zullen in de toekomst worden gebruikt als mobiele bordelen. Dat is een van de opmerkelijke uitkomsten van Brits onderzoek naar hoe zelfrijdende auto's het stedelijke toerisme zullen veranderen. 

Twee Britse onderzoekers voorspellen dat autonoom rijdende auto’s ervoor zullen zorgen dat passagiers andere dingen gaan doen wanneer de noodzaak om op het verkeer te letten ontbreekt. Uit hun onderzoek blijkt dat het aantal bordelen zal dalen als gevolg van gepassioneerde ritjes in zelfrijdende auto's. 

Het onderzoek werd verricht door Dr. Debbie Hopkins van de Universiteit van Oxford en professor Scott Cohen van de Universiteit van Surrey. In hun studie staat beschreven hoe auto’s zonder bestuurder het stedelijk toerisme zullen veranderen. Volgens het duo zal bijvoorbeeld ok de vraag naar snelweghotels dalen wanneer mensen 's nachts in auto's kunnen reizen en slapen tegelijk.

Getty

Daarnaast zullen ook bordelen en hotels die kamers per uur verhuren worden geraakt. De prijzen van taxiritten zullen aanzienlijk zal dalen. Dit komt doordat het loon van de bestuurder de helft van de kosten van taxiritten bepaalt. Parkeren is waarschijnlijk ook geen probleem meer, omdat gedeelde auto’s zonder bestuurder hun reis kunnen voortzetten en privévoertuigen kunnen terugkeren naar parkeerplekken buiten de stad.

De touringcarindustrie zal eveneens last hebben van de opkomst van autonome auto’s, aangezien toeristen zich bij het bezoeken van een stad per auto geen zorgen hoeven te maken over het vinden van parkeergelegenheid. Het meest verontrustend is echter het verhoogde risico op terreuraanvallen, aldus Hopkins en Cohen. Autonome auto’s kunnen volgens hen worden voorgeprogrammeerd of gehackt voor terroristische aanslagen.
43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • roger cam

  François Defosse: dat noemen ze in zo'n auto "condooms"

 • Jos Goris

  Marie -Claire de Bosscher is dat niet gevaarlijk ermee rijden terwijl dat ge aan het rijden bent?

 • Monique Mestdagh

  Is er nog andere zever ?

 • Ivo Torfs

  Dus als er eentje passeert met " steamy windows" is't van dat.

 • Annick Vandenbrande

  Dan moeten ze ook al niet meer leren voor een rij-examen. Nog een tv in de auto en ze moeten niks meer doen. Van Mc Donalds naar Quick.