Zeldzame Lamborghini die jarenlang in schuur stond, brengt 1,4 miljoen op

Lamborghini Miura.
RM Sotheby's Lamborghini Miura.
Een verwaarloosde Lamborghini Miura die in een Duitse schuur werd aangetroffen met slechts 30.000 kilometer op de teller, bracht tijdens een veiling door RM Sotheby’s in Londen 1.450.000 euro op.

De zeldzame sportwagen werd afgelopen zomer ontdekt in Duitsland in Freiburg. De auto stond onder een dikke laag stof in een schuur, nadat de eigenaar ervan in 2015 was overleden. De opbrengst werd van tevoren ingeschat op de 860.000 à 1.100.000 euro. 

Lamborghini Miura
RM Sotheby's Lamborghini Miura

De Lamborghini Miura P400 S werd in 1971 gekocht door een rijke bankier uit Nürnberg. Drie jaar later nam de Duitser Hans-Peter Weber de auto over. In 41 jaar tijd reed hij nog geen 30.000 kilometer met de supersportwagen van weleer. Naar verluidt haalde hij de auto alleen maar uit de schuur voor speciale gelegenheden of een incidenteel uitstapje. “We woonden in een smalle vallei. Elke keer wanneer mijn oom ons met zijn Miura kwam bezoeken, hoorden we de motor al enkele minuten voor hij aankwam”, aldus een neef van Weber aan RM Sotheby’s.

RM/Sotheby's

De auto met chassisnummer 4245 is nooit overgespoten en is dus nog altijd voorzien van zijn originele kleur ‘Giallo Flay’. Ook de rest is grotendeels in originele staat. Alleen de twee gele richtingaanwijzers aan de voorzijde zijn niet origineel en ook zijn er na de aankoop racegordels van het merk Schroth geïnstalleerd. Ondanks de enorm hoge prijs is dit geen record. De duurste geveilde Lamborghini wisselde onlangs voor 7,6 miljoen euro van eigenaar.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Micha Latet

  Een stukje geschiedenis, 1.450.000 euro voor iets wat de wereld niets bijbrengt. 1.450.000 euro die een rijke stinkerd betaald om een auto te hebben. Marginaal, gestoord. 1.450.000 euro wat je dààr allemaal voor goeds mee kan doen. Neen, ze moeten dit hebben. Degoutant.

 • Annique Vantorre

  Prachtig! Zou ik graag eens mee rijden!

 • Maxim Deruyck

  Dit is niet gewoon een auto, maar een stukje menselijke geschiedenis en een zeldzame kunstwerk. Als ze miljoenen betalen voor een vod met wat verf op, is deze tenminste nog functionele klassieker elke cent waard.

 • Gust Kadee

  Alles is relatief, maar dit is een correcte prijs.

 • Willy De Gieter

  Natuurlijk is dit geen record. Het is een barnfind. Geen mint condition met weinig kilometers. Die zijn namelijk het meest waard op een veiling.