Zakenman reed al meer dan 1,2 miljoen kilometer met zijn Porsche 911

Bill MacEachern en zijn Porsche 911 Turbo.
RV Bill MacEachern en zijn Porsche 911 Turbo.
Meer dan 1,2 miljoen kilometer: die afstand legde de Canadese zakenman Bill MacEachern af met zijn Porsche 911. Hij kocht de wagen in 1976 en gebruikte hem 44 jaar lang bijna dagelijks. Bij Porsche vinden ze zijn toewijding aan het merk uiteraard geweldig.

Het is dan ook Porsche zelf dat naar buiten kwam met het verhaal. MacEachern maakte in 1970 voor het eerst kennis met de Duitse sportwagens, toen hij een proefrit maakte. Hij was meteen verkocht. De man baatte een snelgroeiend bedrijf uit dat tapijten reinigt en verdiende goed zijn geld. 

Daarmee kocht hij in 1976, nadat hij eerst al een andere Porsche had, dit model: een 911 “930" Turbo. Het is het 350e exemplaar dat gebouwd werd. De Canadees bestelde hem in het donkerblauw, met een lichtbruin interieur.

Hij gebruikte de sportwagen duidelijk niet alleen op zondag, want na 44 jaar staat de teller op 779.000 mijl (goed voor 1.253.678 kilometer), dat is gemiddeld ongeveer 27.000 kilometer per jaar. MacEachern maakte er enkele grote reizen mee door Amerika, en hij gebruikt hem om klanten te bezoeken.

Lees ook: Elektrische auto nog altijd 10.000 euro duurder: prijsverschil zal niet snel verdwijnen, zeggen experts

Bill MacEachern gebruikt ook nu nog bijna dagelijks de wagen.
RV Bill MacEachern gebruikt ook nu nog bijna dagelijks de wagen.

Nu en dan ging het ook wel eens fout. Zo raakte hij in 2009 betrokken bij een botsing met een SUV, maar gelukkig viel de schade mee en was de wagen snel hersteld. In 2012 ging de auto over de kaap van 1 miljoen kilometer, dat werd gevierd met champagne.

Volgens het bericht gebruikt MacEachern ook nu nog alle dagen zijn Porsche. Om 1 miljoen mijl te behalen (1,6 miljoen kilometer), heeft hij nog 221.000 mijl (355.665 kilometer) te gaan.

Lees ook: Strengere EU-milieunorm maakt kleine stadsauto “onbetaalbaar”

Lees ook: Hoe de elektrisch auto onze maatschappij zal omgooien: “Vandaag is elektrisch rijden misschien goedkoper, maar hoe is dat over twee of vijf jaar?”

Bij deze foto stond omgerekend 1.166.386 km op de teller.
RV Bij deze foto stond omgerekend 1.166.386 km op de teller.
RV26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Ooijen

  Irv Gordon reed 5,1 miljoen kilometer met zijn Volvo P1800. Irv liet de motor reviseren bij 690.000 kilometer, verving de motor in 2009 en deed altijd het reguliere onderhoud aan de auto zelf. Hij is op 79-jarige leeftijd eind 2018 overleden. Als ik de foto van Bill MacEachern bekijk zal hij dit record niet verbreken.

 • Paul Boeie

  Beste Porsche kenner Wilfried , ooit al gehoord van een boxer motor en het model boxTer ?

 • emiel wouters

  En mag hij ook nog km maken in de LEZ zone maken. En hoeveel bekeuringen heeft hij hiervoor al gekregen.

 • raf peeters

  Ik denk dat er hier ene is die niet weet wat verschil is tussen een motor in lijn ,in V en een boxermotor,en 't is ook geen boxer hond,maar een Porsche 911 met een lucht-gekoelde boxermotor erin.

 • Johan Van Biesen

  Mijn neef rijdt al 12 jaar met mijn oude Honda Civic bouwjaar 1979 nu met 1.110.200 km op de teller, zelfde motor, zelfde koppeling, elk jaar op onderhoud en rustig rijden, en veel chance hebben natuurlijk!