Wie de Tesla Model 3 hackt wint 700.000 dollar

Vorig jaar won een team hackers 375.000 dollar tijdens hetzelfde evenement.
Tesla Vorig jaar won een team hackers 375.000 dollar tijdens hetzelfde evenement.
Autofabrikant Tesla doet in maart mee aan een hackwedstrijd. Wie de software van de Model 3 weet te hacken en op die manier kwetsbaarheden in het systeem aan het licht kan brengen, kan tot 700.000 dollar (630.000 euro) winnen.

Tesla heeft altijd beweerd dat zijn auto’s niet te kraken zijn. Om dit te onderstrepen daagt het merk (goedaardige) hackers wereldwijd uit om te kijken of ze de beveiligingssystemen van Tesla Model 3 kunnen omzeilen tijdens de hackwedstrijd Pwn2Own in Canada. 

Pwn2Own vindt plaats van 18 tot 20 maart in Vancouver en hackers mogen hier individueel of in groepsverband de aanval op de virusscanners van de Model 3 openen. Wie de drie beveiligingssystemen van de auto weet te kraken, wint de hoofdprijs van een half miljoen dollar. Er zijn ook prijzen voor degene die alleen toegang weet te krijgen tot het infotainmentsysteem (50.000 dollar), de autopilot (50.000 dollar) en er is een bedrag van 100.000 dollar beschikbaar voor wie die de software kraakt waarmee Tesla's computers onderling communiceren. 

Voordeel

De reden dat het bedrijf meedoet aan de hackwedstrijd is dat het Tesla ook voordeel oplevert als hackers de kwetsbaarheid van de verschillende systemen laten zien. Tesla kan die dan weer veiliger maken. 

Vorig jaar won een team onder leiding van Richard Zhu en Amat Cama een bedrag van 37.500 dollar plus een Model 3 doordat ze wisten door te dringen tot het infotainmentsysteem van de Model 3.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Tamsyn

  Picanol had dat beter ook gedaan.

 • PAUL VERSPEELT

  Originele en efficiënte aanpak , totdat het realistisch scenario dat Christian Deckers hier beschrijft , zich voltrekt.

 • Geert Tamsyn

  Weer een originele en efficiënte aanpak van Tesla. Geen wonder dat de aandelen ongeziene toppen scoren.

 • Christian Deckers

  Mooie marketingstunt van Tesla maar totaal niet relevant. Ook zijzelf weten héél goed dat een echte criminele kraker zijn bevindingen niet aan hen gaat doorgeven voor een paar honderdduizend dollar. Die wacht op het juiste moment en de prijs zal afhangen van hetgeen de vinding "waard" is voor het slachtoffer. Als je morgen het stuur overneemt van een paar honderd tesla's tegelijk, ligt het bedrijf in namelijk duigen.