Welke downsizing? Porsche lepelt 460 pk sterke V8 in Cayenne GTS

Porsche Cayenne GTS en Cayenne Coupé GTS
Porsche Porsche Cayenne GTS en Cayenne Coupé GTS
Ook bij sportwagens wordt er geregeld gedownsized, ofwel de motor vervangen door een kleiner exemplaar bij een nieuwe modelgeneratie. Bij de Porsche Cayenne GTS en Cayenne Coupé GTS is dat gelukkig niet het geval. Meer nog: de krachtige Duitse SUV krijgt twee extra cilinders!

Inderdaad, de Cayenne GTS doet het niet langer met een geblazen V6 van 440 pk, maar met een V8-biturbo die een cilinderinhoud van 4 liter combineert met een piekvermogen van 460 pk en een maximaal koppel van 620 Nm. Genoeg om de bijna 2,2 ton zware SUV na 4,5 seconden aan de 100 km/u af te zetten. Na dik 17 seconden passeert de naald van je snelheidsmeter de 200 km/u, om uiteindelijk te stoppen bij … 270 km/u!

Het interieur van de Porsche Cayenne GTS
Porsche Het interieur van de Porsche Cayenne GTS

Forse cijfers waar Porsche dan ook een gespierder uiterlijk aan wil koppelen. Zo krijgen de Cayenne GTS en de Cayenne Coupé GTS het standaard gemonteerde Sport Design Pack met zwarte koetswerkaccenten, met zwarte 21-duimsvelgen (RS Spyder Design) en met verduisterde lichtblokken. Binnenin noteren we dan weer flink wat alcantara, gecombineerd met donker geborsteld aluminium, rode stiksels en talrijke GTS-logo’s op onder meer de tellerpartij, de voordeuren, de dorpelbeschermers en de kopsteunen.

Gepaste soundtrack

Toch zal de meeste aandacht waarschijnlijk naar het achterwerk van de Cayenne gaan. Standaard is een uitlaatsysteem gemonteerd met twee uitlaatpijpen aan weerszijden van de achterkant van de wagen. Maar je kan op de Cayenne GTS Coupé ook kiezen voor twee centraal geplaatste ovalen uitlaatpijpen indien je ook het Lightweight Sports Pack aankruist in de optielijst. Hoe dan ook: de Duitse constructeur belooft een rijke, sportieve klank met een uniek karakter die het karakter van de GTS benadrukt.

De uitlaatpijpen van de nieuwe Porsche Cayenne Coupé GTS
Porsche De uitlaatpijpen van de nieuwe Porsche Cayenne Coupé GTS

In ons land staan de Cayenne en Cayenne Coupé GTS vanaf juli 2020 bij de dealers, maar je kan nu reeds een exemplaar bestellen. Porsche wil minstens 117.418 euro vangen voor de Cayenne GTS en 121.895 euro voor de Cayenne Coupé GTS.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Van Windekens

    Om mee aan te schuiven in de file of gewoon om te stoefen?