Volledig scherm
© Ford

Waarom verplichte snelheidsbegrenzer volgens deze verzekeraar juist gevaarlijk is

Verzekeraar Zurich Insurance waarschuwt dat het Europees plan om auto’s verplicht met snelheidsbegrenzers uit te rusten gevaarlijk is. Het systeem kan volgens hen juist leiden tot ongevallen bij scholen en tijdens slecht weer - en zou mogelijk niet werken op het platteland.

  1. Chinese wagens veroveren steeds meer ons autolandschap, maar hoe veilig zijn ze? “Sommige merken geven zelfs 5 jaar garantie”
    PREMIUM

    Chinese wagens veroveren steeds meer ons autoland­schap, maar hoe veilig zijn ze? “Sommige merken geven zelfs 5 jaar garantie”

    Ooit probeerden ze het met ‘brol’, nu komen de Chinezen naar hier met valabele modellen. Langs de voordeur, maar ook langs de achterdeur: misschien rij je zelfs al met een Chinese auto en besef je het niet. Maar zijn die Chinese auto’s wel te vertrouwen? En wat betaal je ervoor? Onze auto-expert legt uit wat je niet mag vergeten als je straks de stap naar Chinese wielen zet. “Ik betaalde al snel 7.000 euro meer als ik die uitrusting op een vergelijkbaar model van een Europees merk wilde”, aldus Jef Veris, een trotse bezitter van een Chinese wagen.