De camera boven de binnenspiegel van Tesla's Model 3 en Model Y.
Volledig scherm
De camera boven de binnenspiegel van Tesla's Model 3 en Model Y. © Getty Images

Waarom Tesla-bestuurders de ‘geheime’ camera in hun auto maar beter kunnen afplakken

Tesla’s onboard camera’s geven aanleiding tot bezorgdheid over de privacy. Consumer Reports, de Amerikaanse evenknie van Test-Aankoop, vreest dat de beelden gebruikt kunnen worden door verzekeraars, politie en hackers.

29 reacties

 • Johan Apatride

  2 weken geleden
  Binnenkort zullen ze wel camera's in je huis verplichten "voor de veiligheid". Je kan geen km rijden zonder dat je nummerplaat gescand wordt "tegen diefstal" gewoon om te zien of je al de pestbelastingen en boetes betaald hebt. Er bestaat geen privacy meer.
 • Eddy Keulier

  2 weken geleden
  Een zwarte doos zoals in een vliegtuig, zoiets in de auto. Wie kan daar tegen zijn? Buiten de hardrijders en joy rijders. Je zou zelfs dit online kunnen maken. Bij een verkeersovertreding maakt een computer een direct een PV op. Geen snelheid camera’s meer nodig.
 • Reynilde Vernaeve

  2 weken geleden
  Wat zitten die eigenaars nu te zeuren, het is voor je eigen veiligheid verdorie. En net dat, vermoeidheid een grote oorzaak is voor ongevallen, is te begrijpen. Ik als verzekering zou ook niet uitbetalen als je niet in staat bent om te rijden. Is het nu zo moeilijk even 10 minuutjes je langs kant te zetten, eens even een kleine roes uit te slapen en dan terug de baan op?
 • raf peeters

  2 weken geleden
  @Dirk Delaere,je moet niet met een Tesla rijden om te weten waar je voertuig zich waar dan ook bevind.Als ongeval zou krijgen (tegen boom rijden) en bewustzijn verlies wordt en een alarm uitgestuurd met de coordinaten waar je bent.Op gps staan zelfs de coordinaten constant aangegeven waar je bent.
 • Dirk Delaere

  2 weken geleden
  Meneer marc verleysen, je bewering klopt helemaal niet! Er zijn maar weinig autos die een ingebouwde data verbinding hebben en met het internet verbonden zijn! Tesla doen dat inderdaad, en die weten dan ook alles over hun wagens en dus ook de bestuurders.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren