De camera boven de binnenspiegel van Tesla's Model 3 en Model Y.
Volledig scherm
De camera boven de binnenspiegel van Tesla's Model 3 en Model Y. © Getty Images

Waarom Tesla-bestuurders de ‘geheime’ camera in hun auto maar beter kunnen afplakken

Tesla’s onboard camera’s geven aanleiding tot bezorgdheid over de privacy. Consumer Reports, de Amerikaanse evenknie van Test-Aankoop, vreest dat de beelden gebruikt kunnen worden door verzekeraars, politie en hackers.

29 reacties

 • Johan Apatride

  2 maanden geleden
  Binnenkort zullen ze wel camera's in je huis verplichten "voor de veiligheid". Je kan geen km rijden zonder dat je nummerplaat gescand wordt "tegen diefstal" gewoon om te zien of je al de pestbelastingen en boetes betaald hebt. Er bestaat geen privacy meer.
 • Eddy Keulier

  2 maanden geleden
  Een zwarte doos zoals in een vliegtuig, zoiets in de auto. Wie kan daar tegen zijn? Buiten de hardrijders en joy rijders. Je zou zelfs dit online kunnen maken. Bij een verkeersovertreding maakt een computer een direct een PV op. Geen snelheid camera’s meer nodig.
 • Anne Bruers

  2 maanden geleden
  Wat zitten die eigenaars nu te zeuren, het is voor je eigen veiligheid verdorie. En net dat, vermoeidheid een grote oorzaak is voor ongevallen, is te begrijpen. Ik als verzekering zou ook niet uitbetalen als je niet in staat bent om te rijden. Is het nu zo moeilijk even 10 minuutjes je langs kant te zetten, eens even een kleine roes uit te slapen en dan terug de baan op?
 • raf peeters

  2 maanden geleden
  @Dirk Delaere,je moet niet met een Tesla rijden om te weten waar je voertuig zich waar dan ook bevind.Als ongeval zou krijgen (tegen boom rijden) en bewustzijn verlies wordt en een alarm uitgestuurd met de coordinaten waar je bent.Op gps staan zelfs de coordinaten constant aangegeven waar je bent.
 • Dirk Delaere

  2 maanden geleden
  Meneer marc verleysen, je bewering klopt helemaal niet! Er zijn maar weinig autos die een ingebouwde data verbinding hebben en met het internet verbonden zijn! Tesla doen dat inderdaad, en die weten dan ook alles over hun wagens en dus ook de bestuurders.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. 'Spidercat' springt van vierde verdieping en ontsnapt zo aan brand
  Play

  'Spidercat' springt van vierde verdieping en ontsnapt zo aan brand

 2. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs