Waarom het olielampje van de elektrische Audi e-Tron soms brandt

Bij de eerste Audi's e-tron kan het olielampje gaan branden.
DPA Bij de eerste Audi's e-tron kan het olielampje gaan branden.
Bestuurders van een Audi e-Tron moeten niet raar opkijken als hun elektrische auto plotseling om een ​​olieverversing vraagt. In een aantal modellen is een dashboard geïnstalleerd dat achterhaalde serviceberichten toont.

‘Vorsprung durch Technik’, is de reclameslogan van Audi. Maar kennelijk is die voorsprong zo groot dat het merk het zelf niet meer helemaal kan bijbenen. Audi's e-Tron geven namelijk in een aantal gevallen door dat de motorolie ververst moet worden, terwijl in een elektromotor helemaal geen olie zit.

Audi bevestigt de fout tegenover het Duitse blad ‘Auto, Motor und Sport’. Audi noemt de fout erg vervelend, maar technisch gezien onschadelijk. Dienovereenkomstig ziet het merk met de vier ringen af ​​van een terugroepactie. De melding kan binnen enkele minuten worden verwijderd. 

Ook de ontsteking uitschakelen kan niet bij een elektrische auto, zoals de e-tron incidenteel meldt.
Twitter/Lara Lavendel Ook de ontsteking uitschakelen kan niet bij een elektrische auto, zoals de e-tron incidenteel meldt.

Het is niet de enige spookmelding bij elektrische auto's. Ene Lara L. meldt op Twitter dat ze ‘de ontsteking uit moest zetten’ van haar Audi e-Tron. Ook die zit niet langer in een elektrische auto. En BMW hangt eveneens nog zwaar aan het verleden, want een andere lezer van het stuk toont op Twitter een foto van een elektrische BMW i3 die vraagt om controle van de uitlaatgassen.

Ook BMW's elektrische i3 had liever nog een verbrandingsmotor aan boord gehad, zo lijkt het.
Twitter/Axel D. Ook BMW's elektrische i3 had liever nog een verbrandingsmotor aan boord gehad, zo lijkt het.

Lees ook: Nu autokeuring strenger gaat controleren: dit is de betekenis van alle 64 waarschuwingslampjes in je auto
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • emiel wouters

  Ben je ook zeker dat het het olielampje is? zou het ook niet zijn om te verwittigen dat je op tijd het bloempje dat naast u zit in de wagen water moet geven? Ik zou toch eerst maar de handleiding lezen voor dat ge in de garage gaat reclameren.

 • David Wolput

  1 zekerheid is er als ge broldi koopt, het olielampje gaat branden binnen de kortste tijd.

 • Pieter-Jan De Wolf

  Doe melding van 'zundung' uitschakelen is niet verkeerd. Wil gewoon zeggen dat het. Contact nog is in geschakeld en de deur wordt geopend zoals te zien op de foto. Moet in de context niet letterlijk vertaald worden als 'onsteking' maar als contact.

 • Jan Rodrigus

  Daar betaal je dan zoveel geld voor. Amateurs

 • Jan Akkermans

  Bepaalde versies van de i3 hadden daadwerkelijk een verbrandingsmotor aan boord. Een soort noodgenerator onder de koffer achteraan. Was scootermotor. Niet zo gek dus...