Volkswagen Polo Harlekin
Volledig scherm
Volkswagen Polo Harlekin © Volkswagen

Waarom er in de jaren 90 meer gekleurde auto’s rondreden

HLN DriveMeer dan 80 procent van de verkochte auto’s in ons land is wit, grijs of zwart. Dertig jaar geleden zag het autolandschap er daarentegen veel diverser uit, met veel meer rode, gele of groene auto’s. Maar hoe komt dit? HLN Drive zocht het uit.

 1. Mobiliteitsexperte pleit voor SUV-vrije zones in stadscentra: “Meer CO2-uitstoot en meer schade bij ongevallen”
  132

  Mobili­teits­ex­per­te pleit voor SUV-vrije zones in stadscen­tra: “Meer CO2-uit­stoot en meer schade bij ongevallen”

  Mobiliteitsexperte Eva Van Eenoo (VUB) hekelt in Knack.be en op Radio 1 de stijgende populariteit van de SUV. "Iedereen die met verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit bezig is, ziet de opkomst van SUV's met lede ogen aan", zegt ze in ‘Knack’. In navolging van de lage-emissiezones pleit zij daarom voor 'no-SUV-zones' in stadscentra of woonwijken. VAB vindt dat alvast geen goed idee.
 2. Maak kennis met de Rolls-Royce Boat Tail, “de meest verfijnde picknickplaats op aarde”
  2

  Maak kennis met de Rolls-Roy­ce Boat Tail, “de meest verfijnde picknick­plaats op aarde”

  Rolls-Royce Motor Cars heeft het meest op maat gemaakte model in zijn lange geschiedenis voorgesteld: de Rolls-Royce ‘Boat Tail’, een cabriolet in nautisch thema waarvan de achterkant lijkt op het dek van een jacht en kan transformeren in ‘de meest verfijnde picknickplaats ter wereld’. De Boat Tail is vernoemd naar een serie zeer zeldzame Rolls-Royces uit de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw. Er worden maar drie exemplaren van gemaakt. Die drie ultra-exclusieve wagens hebben dezelfde ‘body’ maar zijn verder zwaar gepersonaliseerd.