Ga naar de mobiele website
^ Top

VW woest over inval parket bij Audi op dag van presentatie jaarrapport, vandaag weer huiszoekingen

CEO Rupert Stadler tijdens de voorstelling van de jaarresultaten.
afp CEO Rupert Stadler tijdens de voorstelling van de jaarresultaten.
Na de inval door het parket van München bij de Duitse luxewagenbouwer Audi gisteren op de dag van de persconferentie over de jaarresultaten, heeft moederbedrijf Volkswagen (VW) vandaag woest gereageerd.

Gisteren, precies op het moment dat de internationale pers bij Audi aanwezig was voor de presentatie van de jaarresultaten, vonden huiszoekingen plaats bij Audi in Ingolstadt en Neckarsulm, bij moederconcern Volkswagen (VW) in Wolfsburg, op nog andere sites en in privéwoningen van medewerkers. Ook bij het Amerikaanse advocatenkantoor Jones Day, dat door VW gelast is met het intern onderzoek naar dieselgate, vielen de speurders binnen. Volkswagen reageert woest. "Onaanvaardbaar in ieder opzicht", klinkt het vandaag bij VW in Wolfsburg.

Het parket wil niets kwijt over de huiszoekingen, omdat het onderzoek nog niet rond is, aldus een woordvoerder. Bedoeling is om duidelijkheid te krijgen wie betrokken was bij het schandaal met de sjoemelsoftware.

Opnieuw huiszoekingen bij Audi

Bij Audi zijn vandaag voor de tweede dag op rij speurders van het parket van München binnengevallen in het kader van het onderzoek naar dieselgate. Dat melden Duitse media. Een woordvoerder van het parket van München zegt dat een grote hoeveelheid documenten in beslag genomen is en dat een aantal mensen ondervraagd werd.
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • st cl

    onaanvaardbaar in ieder opzicht! exact zoals het gesjoemel met de software

  • patrick roels

    Nee wat moeten ze doen jullie goed op voorhand verwittigen dat jullie dan documenten kunt laten verdwijnen

Meld een bug