VW wil wereldwijd zestien fabrieken voor elektrische auto's

In deze fabriek in Dresden rolt de e-Golf nu al van de band. Volkswagen wil in 2025 tot wel 3 miljoen elektrische voertuigen per jaar maken.
AP In deze fabriek in Dresden rolt de e-Golf nu al van de band. Volkswagen wil in 2025 tot wel 3 miljoen elektrische voertuigen per jaar maken.
De Duitse autobouwer Volkswagen gaat meer fabrieken gereedmaken voor de productie van elektrische wagens. Nu worden op drie plekken zo'n auto's gefabriceerd. Eind 2022 wil VW wereldwijd zestien fabrieken hebben waar elektrisch aangedreven auto's van de band rollen.

De aankondiging die topman Matthias Müller in Berlijn deed, past in de strategie van het autoconcern om vol in te zetten op elektrisch rijden. Het bedrijf heeft daarvoor miljarden over en verwacht ook te kunnen profiteren van de bundeling van krachten met batterijproducenten in China en Europa.

Volkswagen wil in 2025 tot wel 3 miljoen elektrische voertuigen per jaar maken verdeeld over tientallen geëlektrificeerde modellen. De autoreus overweegt ook eigen accu's te gaan produceren. Hij heeft daarvoor een onderzoek opgezet in de fabriek in Salzgitter. Over het eventueel in productie nemen van die componenten is nog geen beslissing genomen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hendrik Patyn

  Ja, als je niet meer mee kunt met de verbrandingsmotoren , dan is dit misschien een oplossing.

 • LAURENT LACAEYSE

  Plots kan bijna iedere autoconstructeur naar buitenkomen met een elektrische wagen!?

 • Jan Pauwels

  Waar ze ... kunnen... maar gaan ze het doen?

 • Kevin Bussels

  Haha Jan, ze willen hunne naam zuiveren. Zonder uitstoot dan

 • Jan Van Rompaey

  Zijn dat die sjoemelaars?