VW wil wereldwijd zestien fabrieken voor elektrische auto's

In deze fabriek in Dresden rolt de e-Golf nu al van de band. Volkswagen wil in 2025 tot wel 3 miljoen elektrische voertuigen per jaar maken.
AP In deze fabriek in Dresden rolt de e-Golf nu al van de band. Volkswagen wil in 2025 tot wel 3 miljoen elektrische voertuigen per jaar maken.
De Duitse autobouwer Volkswagen gaat meer fabrieken gereedmaken voor de productie van elektrische wagens. Nu worden op drie plekken zo'n auto's gefabriceerd. Eind 2022 wil VW wereldwijd zestien fabrieken hebben waar elektrisch aangedreven auto's van de band rollen.

De aankondiging die topman Matthias Müller in Berlijn deed, past in de strategie van het autoconcern om vol in te zetten op elektrisch rijden. Het bedrijf heeft daarvoor miljarden over en verwacht ook te kunnen profiteren van de bundeling van krachten met batterijproducenten in China en Europa.

Volkswagen wil in 2025 tot wel 3 miljoen elektrische voertuigen per jaar maken verdeeld over tientallen geëlektrificeerde modellen. De autoreus overweegt ook eigen accu's te gaan produceren. Hij heeft daarvoor een onderzoek opgezet in de fabriek in Salzgitter. Over het eventueel in productie nemen van die componenten is nog geen beslissing genomen.