VW en Porsche roepen 227.000 wagens terug: problemen met airbag en gordel

AFP
De Duitse autobouwers Volkswagen en Porsche roepen wegens technische problemen met de airbags en gordelspanners 227.000 wagens terug naar de garage. Er is nood aan een update van de aansturende software, aldus het Duitse agentschap voor het wegverkeer (KBA).

Het gaat om 203.400 exemplaren van de VW-modellen Tiguan, Sharan en CC uit het bouwjaar 2015, en 23.550 Porsches 911, Boxter, Cayman en Panamera met bouwjaar 2015 en 2016. In Duitsland alleen al gaat het om 51.200 wagens van het merk Volkswagen en 3.900 Porsches die naar de garage moeten.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc werbrouck

  Marco Debart. Alle merken hebben terugroep acties! Internet helpt u. Geef gewoon in bijv citroen, Peugeot enz enz...Het erge is dat zowat iedere wagen met dezelfde zaken zijn uitgerust. De ene vraagt er 100€ voor, de andere 2500€

 • jorie Vanderperren

  Zou eens een electrische wagen moeten zijn! Er zouden sebiet 100 "zie je wel" reacties zijn.

 • Marco Debart

  Raar dat zulke gevallen vooral vermeld worden als het om de V.A.G. groep gaat. Bij Peugeot, Citroën enzovoort is dit net hetzelfde.

 • DIRK RASSCHAERT

  En dan maar reclame maken met al hun veiligheidssystemen wanneer deze zie al tientallen jaren op de markt zijn nog niet werken. Kwaliteitscontrole is daar ook niet strikt blijkbaar. Dit is niet de produktie van 1 dag veronderstel ik?