Vrouw spoelt dashcam terug en ziet hoe automonteur ging racen met haar binnengebrachte Porsche

De dashcam liet snelheden tot 89 mijl per uur zien, of omgerekend 143 km per uur. Op de landelijke weg is maximum 80 km per uur toegelaten.
Screenshot YouTube De dashcam liet snelheden tot 89 mijl per uur zien, of omgerekend 143 km per uur. Op de landelijke weg is maximum 80 km per uur toegelaten.
Een vrouw uit Wales heeft tot haar ontsteltenis vastgesteld dat een automonteur een flink eind is gaan racen met haar Porsche Boxster, de sportwagen die ze had binnengebracht voor onderhoud. Jane Symonds kwam daar achter toen ze haar auto terugkreeg en merkte dat het benzinepeil met een kwart was gezakt.

Wat was er aan de hand? Haar dashcam bracht raad. Ze spoelde de meest recente beelden terug en zag zo tot haar grote verbazing hoe de technieker met haar auto de weg opging en meteen het gaspedaal zwaar indrukte. De man was er zich blijkbaar niet van bewust dat zijn joyride op camera werd vastgelegd.

De dashcam toonde snelheden tot liefst 143 km/h. Die werden opgetekend rond het dorp Lampeter, een dikke veertig kilometer verwijderd van de garage waar Jane haar wagen had binnengebracht. Op de landelijke wegen is maximum 80 km/h toegelaten. Op de beelden is zelfs te horen hoe de snelheidsduivel zegt hoe “heerlijk het is om met deze wagen te rijden”.

Een van de buren van Jane merkte de laagvlieger onderweg op en was in de veronderstelling dat zij achter het stuur zat. “Mijn hele reputatie als goeie automobiliste was zo bijna naar de vaantjes”, aldus de vertegenwoordigster aan Britse media.

De betrokken garage in de stad Aberystwyth kreeg de dashcambeelden eveneens te zien en heeft hun werknemer meteen ontslagen. De eigenaars van Huw Lewis Tyre hebben zich bij de vrouw uitgebreid geëxcuseerd. De beelden die dateren van 24 september, zijn ook overgedragen aan de politie waar ze verder worden onderzocht. Jane heeft haar Porsche inmiddels laten overspuiten in een nieuwe kleur, om zo het gebeuren achter zich te laten.

Dashcams filmen wel meer onfraais, zoals:
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jarne Van Pelt

  Hetzelfde voorgehad bij garage Dams in Geel. Auto van 3 weken oud binnen gebracht met een defect. Na het weekend terug gaan ophalen en mijn benzinetank was half leeg, terwijl ik hem net had volgetankt.

 • Jean Lazoore

  Moest je weten hoeveel blutsen en builen er gereden worden in garages die hersteld worden zonder medeweten van de eigenaar. Dan krijg je een telefoonje : De onderdelen voor de Bv. de koppeling zijn niet leverbaar, auto zal pas over 3 dagen klaar zijn ........

 • Geert Vaelen

  Degenen die dit ok vinden. Stel dat het gebeurt met jouw auto en hij wordt geflitst. Je krijgt nog miserie van de politie die jouw rijbewijs wil afpakken. en als die monteur iemand aanrijdt, heb je nog meer stukken of zelfs een per totale. Dan kan je een nieuwe auto kopen. En als je wil testen tegen hoge snelheden, dan ga je op de autosnelweg en niet op een binnenwegje.

 • Roeland Kenis

  Een tijdje geleden werden kennissen van ons gebeld door vrienden die aan de kust waren. Die hadden toevallig hun auto naast mijn kennissen hun auto geparkeerd. Die nemen meteen contact op om misschien samen iets te gaan eten, maar zij zaten thuis en hun cabrio stond bij de garage voor onderhoud, 180km verder.

 • wim rooyakkers

  Heb het ook meegemaakt met mijn auto vrijdag brengen,maandag middag telefoon ,hij was klaar testrit schijnbaar van 600 km.