Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
© Getty Images

Voor u uitgerekend: hoe duur is elektrisch rijden?

Een elektrische fiets? Helemaal ingeburgerd. Een elektrische of hybride wagen? Nog niet helemaal. Al zie je er steeds vaker rijden, en lijkt het aandeel van elektrische wagens in het verkeer elk jaar toe te nemen. Wij vroegen lezers van HLN daarom wat hen tegenhoudt om massaal elektrisch te gaan rijden. Het voornaamste antwoord? Te duur. 41% van de bevraagde lezers zegt geen budget te hebben om over te schakelen op een elektrische wagen. En 25% denkt dat het vervangen van de batterij veel te duur is.

 1. Is het werkelijk beter voor het milieu om elektrisch te rijden?

  Is het werkelijk beter voor het milieu om elektrisch te rijden?

  Rijden we binnenkort allemaal elektrisch en/of hybride? Als de tendens zich doorzet, dan koppelen we onze auto’s tussen nu en twintig jaar massaal aan de laadpaal in plaats van de pomp. Een bevraging bij lezers van HLN maakt duidelijk wat mensen nu echt denken over elektrisch rijden. En wat blijkt? Door de band genomen zijn onze lezers helemaal mee in het elektrische verhaal, maar bestaan er nog een aantal misverstanden. Over het milieu bijvoorbeeld. Is elektrisch rijden beter voor het milieu?
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt