Voor deze gepantserde Russische mega-SUV is een autorijbewijs niet genoeg

De 9000 kilo wegende Russische SUV
Ridacars De 9000 kilo wegende Russische SUV
Je moet er een vrachtwagenrijbewijs voor halen omdat het ding 9000 kilo weegt, maar dan heb je ook wat. De gepantserde Buran is ontworpen om de zwaarste klussen te klaren.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De auto is gebouwd door Rida Holding uit de Russische stad Nizhny Novgorod (vroeger Gorki geheten). Dat bedrijf is gespecialiseerd in de bepantsering van limousines en terreinwagens en produceert naast kogelvrij glas ook deze Buran 4x4.

Zijaanzicht
Ridacars Zijaanzicht

Het ontwerp is gebaseerd op een Russische militaire vrachtwagen, waarvan Rida echter alleen het chassis en de aandrijving overneemt. De gehele carrosserie is door het bedrijf zelf ontworpen, schrijft Auto, Motor und Sport. Het model is onder meer leverbaar als pick-up en met cabines van verschillende lengtes, maar ook als teamauto met tien zitplaatsen.

Het interieur is zeer basic
Ridacars Het interieur is zeer basic

De Rida Buran 4x4 wordt aangedreven door een 4,4 liter-viercilindermotor van de firma Jaroslawski Motorny Sawod. De Euro 5-diesel is slechts 200 pk sterk en heeft een maximaal koppel van 670 Newtonmeter. Daarmee is de auto niet snel, maar de vraag is voor wie je moet je vluchten als je in deze auto zit. Twee dieseltanks van 95 liter vergroten de actieradius tot minimaal 900 kilometer. 

Vooraanzicht
Ridacars Vooraanzicht

De SUV is voorzien van starre assen voor en achter, elk met bladveren en trommelremmen met ABS-ondersteuning. Naast de gepantserde carrosserie installeert Rida ook een beschermende bak onder het voertuig zodat je zonder oordoppen over maximaal zes kilogram TNT zou moeten kunnen rijden. De prijs van het voertuig is niet bekend.

Lees ook:  Dit ijzersterke legervoertuig is ook een ideale camper (en gewoon te koop)
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stephan Chef

  Is duidelijk een zwaar gepimpte Iveco LMV Lynx.

 • Helga Geuens

  Al maar goed dat ge rijbewijs c moet hebben,anders weer van die jonge ventjes met een superhoog johnny gedrag achter het stuur van dit ding...gegarandeerd brokken

 • Mike Bemelmans

  Was da weer voor nen ouden brol zeg. In 1971 had dit wel indruk kunnen maken misschien. De Russen lopen aanzienlijk achter op oorlogsgebied en kunnen deze voorsprong nooit meer goedmaken. Ze zijn een vogel voor de kat.

 • Kris Van Mol

  Die van onze Defensie ook hoor... rijbewijs C.