Volvo roept wereldwijd 736.000 wagens terug voor mogelijke remproblemen, kleine 22.000 in België

Onder meer de XC40 wordt teruggeroepen.
Photo News Onder meer de XC40 wordt teruggeroepen.
De Zweedse autobouwer Volvo Cars roept wereldwijd zowat 736.000 wagens terug voor een mogelijk probleem met het automatisch noodremsysteem (AEB). Dat heeft de autobouwer vandaag bekendgemaakt. Voor België gaat het om een kleine 22.000 wagens, zo is vernomen bij het bedrijf.

Volgens een woordvoerder zijn er nog geen meldingen van incidenten of ongevallen door het probleem. In bepaalde situaties en aan bepaalde temperaturen werkt het systeem niet naar behoren. Het gewone remsysteem is echter niet getroffen en de wagens kunnen normaal gebruikt worden.

De recall is van toepassing op de modellen XC40, S60, V60, V60CC, XC60, S90, V90, V90CC en XC90 die verkocht werden in 2019 en 2020. Getroffen klanten worden op de hoogte gebracht. In de wagens zal nieuwe software geïnstalleerd worden om het probleem te verhelpen.


In de Gentse fabriek van de autobouwer worden momenteel wagens van de modellen XC40 en V60 gebouwd. Met zowat 6.500 werknemers is Volvo Car Gent de grootste industriële werkgever van Oost-Vlaanderen.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jules Vermeers

    Sedert het een Chinees merk is geworden scheelt daar regelmatig iets nu ze doen er iets aan dat is goed.

  • Joseph Theus

    Nog niet zo lang geleden een brief gekregen ivm beperk motorvermogen. Volvo wist nog niet hoe het probleem aan te pakken maar oplossing ging volgen. We hadden toen al een paar keer dat specifiek probleem gehad en gemeld. De eerstvolgende keer na de brief kwam dat probleem weer boven water en werd dit ook gemeld aan onze volvodealer. Reactie; voor uw wagen is er geen terugroepactie lopende maar kom eens binnen. Resultaat: stuk vervangen op onze kosten en waarschijnlijk probleem opgelost.

  • raf peeters

    Dus probleem nog niet opgelost.Zie de ingenieur nog staan die zo overtuigt was van zijn stuk dat ie als demonstratie zichzelf als proefkonijn gebruikte en midden op de weg ging staan en dan een Volvo liet komen aanrijden want hij zal wel automatisch stoppen.Je mag raden wat gebeurde,juist de Volvo stopte niet en hij ging op de motorkap.

  • egbert vansteenstraeten

    Tis ook geen probleem met de gewone remmen, enkel met het zelf remsysteem om ongevallen te voorkomen met lage snelheid, zoals bij file rijden.

  • Jules Vermeers

    Goed dat ze eerlijk zijn en terugroepen.