Volvo roept half miljoen auto's terug om brandgevaar: 40.000 in België

Het gaat om Volvo's met viercilinder dieselmotoren die vanaf 2014 de fabriek hebben verlaten, onder meer de V40, V60, V70, S80, XC60 en XC90. Volvo heeft onder meer een grote autofabriek in Gent.
Photo News Het gaat om Volvo's met viercilinder dieselmotoren die vanaf 2014 de fabriek hebben verlaten, onder meer de V40, V60, V70, S80, XC60 en XC90. Volvo heeft onder meer een grote autofabriek in Gent.
De Zweedse autofabrikant Volvo haalt over de hele wereld ruim 500.000 auto’s terug naar de garage, waarvan 40.000 in België. Een kunststof motoronderdeel kan smelten, wat in het ergste geval kan leiden tot brand in de motor.

Dat is ook al een paar keer gebeurd, zei een woordvoerder van Volvo gisteren op de Zweedse tv-zender SVT, maar tot ongelukken of letsel heeft dit niet geleid.

Het gaat om Volvo’s met viercilinder dieselmotoren die vanaf 2014 de fabriek hebben verlaten, onder meer de V40, V60, V70, S80, XC60 en XC90. Volvo heeft onder meer een grote autofabriek in Gent.

In België roept de Zweedse wagenbouwer 40.000 wagens terug uit veiligheidsoverwegingen, meldt Volvo België vandaag. De terugroepactie betreft het volledige gamma viercilinder dieselmotoren. Het merendeel van het half miljoen wagens wordt teruggeroepen in Europa, aldus de woordvoerder.

In Duitsland roept Volvo 54.000 wagens terug, meldde de Duitse importeur. In Zweden gaat het om 86.000 van de 507.000 wagens, meldde SVT.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Ze roepen ze toch terug dat is al iets.

 • Ronald Boudewijns

  Heel toevallig lees ik dat precies alleen Volvo problemen heeft.... heb tot hiertoe nog “geen” problemen gehad die niet zijn opgelost.... en plots is er ook ene zijn broer met een v50 problemen die met deze zaak niks te maken heeft ? Sommigen met een auto van de zaak eveneens? Ik zou effe zeggen ga “ regelmatig” op onderhoud in een “echte” Volvo garage, mogelijk is dat een “oplossing”....ik heb een Volvo xc60 2015 , 85000 km... en ik zeg niet dat het mij ni kan overkomen , maar tot hiertoe? ,,,

 • Jean Vermote

  Heel toevallig lees ik dit. Mijn broer heeft een V 50 Diesel van het jaar 2011 en klaagt dat wanneer hij lang in file stilstaat de motor een raar slepend geluid maakt en soms stilvalt en daarna moeilijk terug opstart. Eens hij terug vlot kan rijden verdwijnt het eigenaardig geluid en vertoond de wagen geen kuren meer. Mogelijk is dit probleem dus al veel ouder dan men denkt.

 • Jef Lois

  Heb met mijn SUV van Volvo 190.000 km nog nooit problemen gehad buiten laats twee nieuwe voor veringen moeten steken voor der rest niks te klagen. Heb Mercedes ,Audi en bmw gereden BMW elke 10.000 km 1 l olie bij vullen vanaf de eerste dag dus elk merk zal wel eens een slechte reeks hebben vermoed ik.

 • Johnny Lambrechts

  Al 2 Volvo's versleten, nu een xc40 en nog geen enkele kost gehad buiten het onderhoud en dit over een periode van 20 jaar : mag zeker niet klagen. Andere merken hebben ook problemen, en soms veeeeeel duurdere auto's dan een Volvo