Volvo richt met Polestar 2 pijlen op Tesla Model 3

Polestar 2
REUTERS Polestar 2
Polestar, het performancemerk van het Zweedse Volvo Cars, heeft woensdag zijn eerste volledig elektrische wagen onthuld, de Polestar 2. Met de auto, die op termijn een prijskaartje vanaf 39.900 euro krijgt, richt Volvo de pijlen op de Model 3 van Tesla. 

Volvo belooft voor de Polestar 2 een autonomie van 500 kilometer en 402 pk, goed voor een acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur in minder dan 5 seconden. De eerste auto's zullen te koop zijn vanaf 59.900 euro.

Volvo belooft voor de Polestar 2 een autonomie van 500 kilometer en 402 pk.

De Polestar 2 zal vanaf begin volgend jaar in China gebouwd worden. Volvo, dat ook een fabriek heeft in Gent, mikt op 100.000 stuks per jaar, zo maakte Polestar-CEO Thomas Ingenlath woensdag bekend, enkele dagen voor de start van het autosalon van Genève. China en Europa zullen de belangrijkste markten zijn voor de auto.
"Er zijn veel elektrische auto's die goede auto's zijn, maar niet erg aantrekkelijk. En vervolgens ben je al snel aan prijzen van 70.000 tot 80.000 dollar", aldus Ingenlath. "Onder die prijscategorie is er eigenlijk enkel de Tesla Model 3." De Tesla Model 3 is in Europa te koop vanaf 55.400 euro. 

De Polestar 2 zal gebaseerd zijn op het onderstel van de compacte SUV XC40 van Volvo. "Polestar 2 is ons eerste volumemodel", aldus Ingenlath.

REUTERS
REUTERS
REUTERS15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Vanderbruggen

  Toch ongelooflijk dat iedereen vergeet dat er een Hyundai Kona is die aan dit rijbereik komt (bewezen 480 km) en nu al minder dan 50.000 euro kost. In België is die goed op weg om de best verkochte e-auto te worden wegens degelijk en (relatief) betaalbaar.

 • Marc Van Leuven

  het blijft zoals steeds, de echte degelijke dure wagens en dan de wagens voor ons. Het zijn altijd de rijksten die eerst van alles mogen profiteren alhoewel wij steeds het gelag van alles moeten betalen !!!

 • johan fransaert

  zolang ze geen modellen uitbrengen die minder dan 20000 euro kosten is dit iets voor diegenen die een firmawagen krijgen en zeker niet voor jan modaal.

 • Febe Chapin

  Eindelijk een waardig elektrische wagen buiten Tesla. Waardig door zijn realistische bruikbare 500km bereik voor een wagen en een mooi 5 seconden naar 100km/u waardoor je de kracht hebt dat elektrische wagens waardig zijn. Een stap in de goede richting.

 • Thomas Magontier

  Perfect! Er zijn weinig gebruikers die honderden km’s per dag doen en s’nachts kan je prima opladen zonder wachttijden gezien je slaapt. Alleen één maal per jaar zal je even moeten verplicht uitrusten op weg naar het zuiden en een uurtje laden tijdens de koffie. Laat maar komen!