Volvo lanceert een nieuw merk met de mysterieuze naam 'M'

Volvo
Volvo lanceert een nieuw merk: M. Het gaat hier echter niet om een nieuw automerk, maar om een mobiliteitsdienst. 

Volgens de kenners in de autowereld kopen we binnenkort geen eigen auto meer, maar betalen we louter nog voor het gebruik ervan. Hetzij in een abonnementsformule die nog het meest vergelijkbaar is met het huren van een auto op lange termijn, hetzij in een autodeel-applicatie, oftewel carsharing. 

Mobiliteit ondergaat ook volgens Volvo deze fundamentele verandering. En daarbij hoort ook een nieuwe, rechtstreekse relatie met de klant. Tegen 2025 wil Volvo zonder dealers en garages minstens 5 miljoen klanten bedienen. Een speciale app moet daarvoor gaan zorgen. 

Met het submerk wil Volvo verder evolueren van een conventionele autofabrikant naar een direct aan de consument leverende dienstverlener. In het hoofdkantoor in de Zweedse hoofdstad Stockholm wordt al getest met de applicatie. Dit najaar hoopt het bedrijf een testversie van de app klaar te hebben, slechts maanden voor de lancering van het definitieve product.

Logischerwijs denkt Volvo aan een toekomst waarin de zelfrijdende deelauto anticipeert op de agenda en gewoonten van gebruikers. Als een gebruiker  bijvoorbeeld dagelijks om zeven uur van zijn huis naar het station wil, staat er standaard een autonome Zweed voor de deur. Een groot voordeel van zo’n slim deelautosysteem is dat de vloot op basis van voorspellingen veel efficiënter ingezet kan worden. Volvo introduceert M eerst in Zweden en de VS.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Gielen

  Raul, jij bent van de vakbond zeker? Die kunnen alleen maar 'boycotten, staken, meer geld, minder werk' roepen. De maatschappij zal onvermijdelijk evolueren naar een model waar niemand nog moet werken.

 • raul mechelen

  Om in 2025 geen Volvo dealers meer te hebben? Hoeveel banen zijn dat? Dus....moeten wij Volvo boycotten! Eigenlijk moeten die dealers er niet zijn, want als klant zijt je toch maar een nummer! Zelf voor de vervanging van een lampje moet je je wagen achterlaten, en is er niemand "respons team" die je onmiddellijk kan helpen!

 • Peter Nols

  Ik denk dat ik de fiets zal nemen, zal alleszins goedkoper zijn.

 • Jan Verstrepen

  M miserie Made in China.

 • Caesar Lask

  Dirk, da kan goe de slechte mop of humor zijn dat ik in jaren al heb gehoord. Stopt er gewoon mee.