Volvo investeert 640 miljoen euro in eigen Tesla-variant Polestar

De Polestar 1 tijdens de persvoorstelling vanmiddag.
ap De Polestar 1 tijdens de persvoorstelling vanmiddag.
De Zweedse autobouwer Volvo, die een fabriek heeft in Gent, en zijn Chinese eigenaar Geely investeren 640 miljoen euro in de ontwikkeling van Volvo-dochtermerk Polestar, een constructeur van elektrische sportwagens. Het eerste model van Polestar is vanmiddag in Shanghai voorgesteld.

De investering zal onder meer dienen om een Polestar-productie­vestiging te bouwen in het Chinese Chengdu, "meteen een nieuw hoofdstuk in de opkomst van China als industriële hub van Volvo", klinkt het.

Het eerste model, de Polestar 1, is een tweedeurscoupé met twee zitplaatsen achteraan en een hydrideaandrijving die tot 600 pk kan leveren. Bij volledig elektrisch gebruik heeft de wagen een bereik van 150 km.

De sportwagen zal midden 2019 in productie gaan in Chengdu en zal meteen worden gevolgd door een kleiner model, de Polestar 2. Die Polestar 2 wordt de eerste in een reeks van vijf volledig elektrische Polestar- of Volvomodellen, die tussen 2019 en 2021 gelanceerd zullen worden.
29 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • piet devlieger

  150 km rijbereik is een grap, zelfs al kan je dan nog verder rijden met andere brandstof.

 • paul van de velde

  Er is maar één oplossing om volledig elektrisch te rijden, opladen via het wegdek. Wanneer dat wordt verwezenlijkt kunnen ze de productie van E-auto's op volle toeren laten draaien. En wanneer auto's zelfstandig kunnen rijden moeten we geen auto meer kopen, gewoon één huren (zoals taxi) en hij staat op het gewenste uur voor je deur, adres ingeven, betalen en je bent vertrokken. Zal goedkoper zijn dan aanschaf eigen wagen en je kan zelfs de klasse van auto kiezen waarmee je vertrekt.

 • Joris Vanderaert

  Mensen lezen toch vaak slecht... 150km bereik VOLLEDIG ELEKTRISCH... Hybride = elektrisch + verbrandingsmotor. Totale bereik zal dus makkelijk 1000km zijn. Mijn full hybride heeft een puur elektrisch bereik van misschien 25km. Gecombineerd, waar die eigenlijk voor gemaakt is, 1000km.

 • Lodewijk CAENEN

  Inderdaad, het beste is nog de vervangbare batterij. Universeel model van batterij, bij elk voertuig op dezelfde wijze te wisselen op 5' tijd. Klep open, vorkheftruck haalt die eruit, plaatst een geladen erin, klep dicht en je bent weer vertrokken. Liefst voor minimum 200 km. Tankstations worden oplaadcentra, 24/7. Wel deskundig personeel om blutsen te vermijden.

 • Roger Horemans

  Is er nog ni genoeg rommel op de markt?????