Volkswagen wil snellere overstap naar elektrisch rijden

Tegen 2030 wil Volkswagen alleen nog maar elektrische wagens produceren.
rv Tegen 2030 wil Volkswagen alleen nog maar elektrische wagens produceren.
Volkswagen wil de overstap naar elektrisch rijden versnellen. Het bedrijf scherpt daarvoor zijn productiedoelstellingen aan. Tegen 2022 moeten 27 nieuwe elektrische modellen van vier van de merken van de Duitse automaker in productie zijn.

Vorig jaar kondigde de automaker al aan dat het in vijf jaar tijd 34 miljard euro investeert in technologie voor elektrische en autonoom rijdende auto's. Tegen 2025 zullen de merken van de Groep meer dan tachtig nieuwe modellen met elektromotoren op de markt zetten. Het doel voor 2030 is om alleen nog maar elektrische wagens te produceren.
Topman Herbert Diess waarschuwde onlangs dat de overgang naar elektrisch rijden duurder kan uitpakken dan eerder voorzien. Door de winsten nu op te voeren, hoopt het bedrijf zijn toekomst te kunnen financieren, zei hij eerder.

Dieselschandaal

Volkswagen kampt nog altijd met de nasleep van het omvangrijke dieselschandaal. Die heeft de automaker vele miljarden aan boetes en schadevergoedingen gekost. Om herhaling te voorkomen gaat het bedrijf ook meer inzetten op integriteit en wetgeving.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  En de electriek die gaat dus uit de hemel komen??

 • jaaki van den hoek

  ja met 5 nieuwe kerncentrales erbij en de autos de helft goedkoper zal dat wel lukken

 • Geert Tamsyn

  Dus, Johan Van Biesen, home battery plaatsen die overdag oplaadt, heb je geen last van hogere piekprijzen.

 • Johan Van Biesen

  Met de komst van de verplichte 'slimme' meters gaan de prijzen van electriciteit gelinkt worden aan de aankoopprijs, dus bij veel verbruik duurder. Als iedereen thuiskomt zal de prijs het hoogste zijn, wagen opladen, koken, verlichting, televisie enz. Op die manier zal het opladen even duur worden als nu brandstof tanken, en de staat gaat met het geld domme beslissingen maken, zoals altijd, zonder de mening te vragen van de belastingbetaler...

 • Wesley Eeckhoudt

  En van waar gaat al diene elektriek komen ? Massaal aankopen in het buitenland en terug verkopen aan woekerprijzen aan de "gewone" man ...