Volkswagen waarschuwt voor gordel die kan losschieten: 410.000 wagens teruggeroepen

Photo News / Didier Lebrun
Zowat 219.000 wagens van het Volkswagen-model Polo en 191.000 auto's van de Seat-modellen Ibiza en Arona worden teruggeroepen wegens een probleem met de gordelsluiting. Dat heeft een woordvoerder van autoconcern Volkswagen vandaag bekendgemaakt in Wolfsburg. Hoeveel wagens in België betrokken zijn, is nog niet duidelijk.

Het probleem werd ontdekt door het Finse autotijdschrift Tekniikan Maailma. Wanneer de auto's met hoge snelheid een bocht nemen en de drie gordels op de achterbank worden gebruikt, kan de linkse gordel onverwacht losschieten. In de bocht wordt de middelste gordelsluiting door het gewicht van de passagier op de linkse sluiting gedrukt, waardoor de linkse achtergordel wordt gelost. 

Het euvel werd gevonden in drie modellen: de nieuwe Volkswagen Polo, de Seat Ibiza en de Seat Arona. Volgens Tekniikan Maailma zou het probleem meermaals zijn voorgekomen.

Gratis aanpassing

Volkswagen heeft nu voor een technische oplossing gezorgd waardoor het euvel van de baan is. De problemen zouden zich alleen voordoen in wagens met bouwjaar 2018. De eigenaars van de getroffen auto's krijgen binnenkort een brief thuisgestuurd met uitnodiging om bij de garage langs te gaan. Dan worden de gordels kosteloos voorzien van een vernieuwd gordelslot.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rony Bekaert

    Sjoemelgordels !!