Volkswagen vergeleken met Hitler tijdens Amerikaans proces

rv/epa
De Duitse autoconstructeur Volkswagen vraagt zes maanden uitstel in het Amerikaanse proces wegens het uitlaatschandaal. 

Reden is dat een advocaat van de eiser de praktijken van Volkswagen vergeleek met "Hitler, de Holocaust en andere horror". 

Gisteravond diende de Amerikaanse dochterafdeling van VW een klacht in tegen de vergelijking bij de rechtbank in Fairfax, Virginia. 

In die huidige sfeer kan niet onderhandeld worden, meent Volkswagen. Een eerlijk proces is onmogelijk zonder een "afkoelingsperiode".

AFP

Sjoemelsoftware

De crisis met de zogenaamde sjoemelsoftware brak uit in september 2015, nadat de Amerikaanse milieu-autoriteiten hadden ontdekt dat Volkswagen illegale software gebruikte waardoor de schadelijke uitstoot bij testen kon worden gemanipuleerd. Ondanks het schandaal kende de groep in 2016 een recordverkoop.

Onlangs kwam nog aan het licht dat Volkswagen in 2014 testen had uitgevoerd waarbij apen dieselrook moesten inademen. Dat maakte deel van een studie die moest aantonen dat moderne dieselauto’s fors minder vervuilend zijn dan oudere exemplaren. De test vond plaats in de Texaanse stad Albuquerque.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Vanquickelberghe

  Qua gasuitstoot kan het wel tellen, ja.

 • Gino Denil

  Proeven met uitlaatgassen op mens en dier. Dat komt toch aardig in de buurt.

 • dirk dirksen

  wij moeten die rook ook inademen??

 • Frans Peeters

  Onderzoek onder het motto USA first