Volkswagen stopt binnen acht jaar met het maken van auto's op benzine en diesel

Zo moet de 20.000 euro kostende Volkswagen I.D. er ongeveer uit gaan zien
VW Zo moet de 20.000 euro kostende Volkswagen I.D. er ongeveer uit gaan zien
Volkswagen verschuift zijn focus steeds meer naar elektronische voertuigen en zegt dat het na 2026 stopt met het maken van auto's op benzine en diesel. 

Michael Jost, hoofd strategie van de autofabrikant, zei dit tijdens een conferentie op het hoofdkwartier van VW in Wolfsburg, Duitsland. Een woordvoerder bevestigde dat de opmerkingen betekenden dat het bedrijf zich in plaats daarvan op elektrische auto’s zal concentreren.

Dat zou het bedrijf in directe concurrentie brengen met Elon Musk’s Tesla. Vorige maand kondigde Volkswagen plannen aan voor een elektrisch voertuig van 20.000 euro en zei dat het drie van zijn Duitse fabrieken ging verbouwen om zich te concentreren op elektrische auto’s.

Volkswagen is ‘s werelds grootste autofabrikant en verkocht vorig jaar zo’n 10,7 miljoen voertuigen. Het bedrijf is van plan 50 miljoen elektrische auto’s te maken, maar heeft nog geen tijdlijn voor dat doel gegeven. De productie van elektrische VW’s begint tegen het einde van dit jaar. Tegen 2022 verwacht het 22 modellen beschikbaar te hebben.

Volkswagen is niet de enige. Bijna alle Duitse merken zijn bezig met een transitie naar elektrische mobiliteit. Dit zal in Duitsland op lange termijn 114.00 banen kosten op een totaal van 800.000, zo blijkt uit een studie van het IAB, het onderzoeksinstituut van het Duitse tewerkstellingsagentschap. Omdat de productie van elektrische motoren minder arbeidsintensief is, zijn er volgens het IAB minder arbeidskrachten nodig.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Els Pauwels

  De tijd dat er geen auto's meer rijden op fossiele brandstoffen zal de tijd zijn van complete chaos. tegen die tijd zal de wereld ook omzeep zijn, en hun elektrische auto's zullen een utopie blijken

 • Hendrik Patyn

  Ze zullen dan weer een stap te laat zijn om op de waterstof trein te springen. Rijtest elektrische Honda Crv gezien, deze rijdt al stukken beter dan al de andere elektrische wagens, Duitsland hinkt achterop...

 • Geert Tamsyn

  Luc Lepoudre, welke milieucatastrofe? Batterijen worden voor 100 % gerecycleerd, niets is gemakkelijker en met meer rendement te recycleren dan autobatterijen, ga maar eens kijken bij Umicore. Uw dieseltje met zijn rendement van nog geen 20 %, dat is pas een milieucatastrofe.

 • Luc Lepoudre

  Men moet wel een nieuwe naam uitvinden want zo'n "elektrisch ding" is geen auto. Met mijn verguisd dieseltje rij ik met één tank, vijf personen naar de Middellandse Zee. Wacht maar tot de milieucatastrofe rond die batterijen losbreekt.

 • guido vermeyen

  Misschien aan de oplaadpunten zonnepanelen plaatsen ?...hum.....?