Volkswagen overweegt Franse autoverhuurder Europcar te kopen

De Franse investeerder Eurazeo kocht het verhuurbedrijf in 2006, maar wil dat nu verkopen.
photo_news De Franse investeerder Eurazeo kocht het verhuurbedrijf in 2006, maar wil dat nu verkopen.
De Duitse automaker Volkswagen onderzoekt de mogelijkheden om de Franse autoverhuurder Europcar te kopen. De gesprekken over een overname zitten nog in een beginnende fase, stellen ingewijden tegenover persbureau Reuters.

De overnamegesprekken komen op een moment dat autoverhuurders zwaar te lijden hebben onder de reisbeperkingen die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Nu passagiersstromen op luchthavens sterk zijn geslonken, is die belangrijke markt voor verhuurbedrijven nagenoeg weggevallen. De Amerikaanse verhuurder Hertz Global zag zich daardoor gedwongen uitstel van betaling aan te vragen.

Volkswagen zou met de inlijving van Europcar zijn aanbod van verhuurdiensten willen uitbreiden. Daarnaast zou de autoverhuurder een belangrijke afnemer kunnen worden van auto's van Volkswagen, met name de nieuwe elektrische modellen die het concern in de markt zet.

Europcar was al eerder in handen van Volkswagen. De autofabrikant verkocht het verhuurbedrijf in 2006 aan investeerder Eurazeo. Europcar zou al langer in de etalage staan. Volgens bronnen van Reuters zou ook investeerder Apollo een bod op het bedrijf overwegen.

Lees ook:

Dankzij corona tot 20.000 euro korting op stockwagens: wat zijn de strafste promoties en hoelang kan dat nog blijven duren? (+)

Gedaan met diesel? Nieuwe Golf TDi bewijst dat emissie-arm dieselen echt wel kan (+)

Bekijk ook: Te koop: snelste bestelbus ter wereld

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jules Vermeers

    Dat ze eerst hun software in orde brengen zodat ze de golf 8 kunnen verkopen en hun nieuw avontuur met de elektrische auto's betalen.

  • robrecht Peeters

    de enige manier om hun VW's kwijt te geraken