Volkswagen opnieuw veruit populairste automerk in België

Volkswagen is veruit het populairste merk, gevolgd door Renault en Peugeot.
iStock Volkswagen is veruit het populairste merk, gevolgd door Renault en Peugeot.
Volkswagen is in de eerste zes maanden opnieuw veruit het populairste automerk van de Belg, zo blijkt uit cijfers van automobielfederatie Febiac. De voorbije jaren moest VW steeds het Franse Renault laten voorgaan; eind 2017 eindigden beide merken op nagenoeg gelijke hoogte.

Van het Duitse merk - dat enkele jaren geleden in opspraak kwam door het dieselschandaal - werden in de eerste jaarhelft 33.369 voertuigen ingeschreven, goed voor een marktaandeel van 10,07 procent. Op één jaar tijd gaat het om een toename met 3.700 stuks of 12,5 procent. De totale automarkt in België groeide in dezelfde periode met 2,81 procent.

Mercedes en Audi

Op de tweede en derde plaats staan Renault en Peugeot, met respectievelijk 30.145 en 26.064 inschrijvingen, goed voor een marktaandeel van 9,19 procent en 7,69 procent. Renault zag zijn verkoop met slechts 1,81 procent toenemen.
De top vijf wordt vervolledigd door BMW en Opel. Beide merken zagen hun verkoop in België wel flink dalen, net als Mercedes en Audi.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • francois Van Nieuwenhuyzen

  Raar dat mensen steeds weer de verkeerde keuzes maken, om er zogezegd bij te horen .

 • Arie Verwimp

  Heel juist jef..mensen vergeten snel...ik weiger zelfs naar renault te kijken als ik op het autosalon kom..ik ben en zal 1997 nooit vergeten...

 • Johan Van Biesen

  Zodra de T-Cross van VW beschikbaar wordt bestel ik hem, met 150 pk, of misschien even afwachten of er een R versie of GTI versie komt, dan neem ik die wel... Als je de wagen goed onderhoudt dan zijn alle merken even goed, behalve Lada en Fiat dan...

 • fons van loon

  Duidelijk dat de consument zich niks aantrekt van die uitstoot hype opgeblazen door pers en media die de groene maffia achterna hollen!

 • Filip Traen

  Blijft vreemd dat mensen VW/Audi nog steeds met kwaliteit associëren. Die mensen hebben nog nooit van Toyota of Lexus gehoord?