Volkswagen investeert 700 miljoen euro in Amerikaanse fabriek voor elektrische wagens

Topman Herbert Diess van Volkswagen maakte de investering bekend tijdens de autoshow van Detroit.
REUTERS Topman Herbert Diess van Volkswagen maakte de investering bekend tijdens de autoshow van Detroit.
Automaker Volkswagen steekt 800 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 700 miljoen euro, in een Amerikaanse fabriek waar elektrische auto's moeten worden gebouwd. Dat heeft topman Herbert Diess tijdens de autoshow van Detroit bekendgemaakt.

De investering levert duizend extra banen op in de fabriek in Chattanooga in de staat Tennessee. Daar lopen dan in 2022 de eerste elektrische Volkswagens van het type ID CROZZ van de band. De eerste elektrische auto's van VW komen eind dit jaar al op de markt. Die worden in het Duitse Zwickau gemaakt.

Ook in Emden, Hannover, Dresden, het Tsjechische Mlada Boleslav en in Anting en Foshan in China worden uiterlijk in 2025 elektrische auto's gebouwd. In totaal wil VW meer dan twintig volledig elektrische modellen op de markt brengen. In 2025 wil Volkswagen een miljoen elektrische auto's per jaar verkopen.

Bekijk ook:

Wat rijdt het snelst van Lokeren naar Brussel? Trein, auto of elektrische fiets?

Audi brengt zijn eerste elektrische auto uit.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Billiet

    Ah...we krijgen dan ook VW sjoemelbatterijen..?

  • Matt Casters

    800 miljoen klinkt veel maar het zijn maar 40,000 auto's van 20,000 euro. Bovendien is het zo'n 15 miljard minder als wat Tesla al investeerde. 800 miljoen is ook ongeveer wat Tesla verder investeert, per kwartaal dacht ik. Tesla zal dit jaar 500,000 auto's verkopen en volgende jaren doorgroeien. Als niemand ze tegenhoudt en zo blijven doorgroeien gaan fabrikanten als VW het nog zwaar te verduren krijgen. Wedden op Diesel en de hoop dat Tesla failliet gaat is geen goede strategie.

  • mertens jean

    Verkeerd bezig, Europa moet IN Europa investeren en niet bedelen bij de VS.