Volledig scherm
© Sina Schuldt/dpa

Volkswagen investeert 11 miljard euro in elektrische wagens

Het Duitse automerk Volkswagen zal de komende vijf jaar 19 miljard euro investeren in “toekomstprojecten”, waarvan 11 miljard gaat naar elektrische wagens. Dat heeft het kernmerk van het gelijknamige autoconcern donderdag bekendgemaakt. Het merk VW hoopt tegen 2025 een miljoen elektrische voertuigen te verkopen. Volgend jaar zouden er acht elektrische of hybride modellen op de markt moeten komen. 

6 reacties

 • raf peeters

  1 jaar geleden
  Waaw ,geweldig ,gister stond hier te lezen hoe in Congolese mijnen kinderen dagda-gelijks kobalt kunnen kappen,geen school en dit aan 2 dollar per dag voor E waan, om batterijen te produceren.Waar zitten Greta Thunberg en Anuna de Wever om tegen zoiets te protesteren,die kinderen kunnen niet naar school waar deze aan-dacht zoekers brossen voor meest ongezonde en vervuilende zaak onder motto milieu.Tesla en Appele zal boetes worst wezen.Schandalig is het.
 • Hendrik Patyn

  1 jaar geleden
  Ze hebben ondertussen weer de trein gemist, net zoals met de verbrandingsmotoren, als men ziet wat Mazda in petto heeft, en ook de nieuwe Toyota rav4 hybride is een juweeltje... Ondertussen wordt Tesla aangeklaagd voor kinderarbeid, goed voor de gezondheid een kleine van 6 jaar laten werken in een kobalt mijn. Waterstof is de toekomst, om energie op te slaan.
 • Dirk Saenen

  1 jaar geleden
  Even meegeven dat in Noorwegen intussen ruim 60% van alle nieuw ingeschreven wagens electrisch zijn. Tesla alleen verkoopt er meer wagens dan alle andere merken samen diesel, of benzine verkopen. En ... in Noorwegen kent men ook winters hoor.
 • Patrick Jonkers

  1 jaar geleden
  Met de HUIDIGE accu's (capaciteit vooral bij vriestemperaturen en oplaad mogelijkheden) zal dit NOOIT een succes worden. Bij geen enkel automerk.
 • Louis Heyens

  1 jaar geleden
  sjoemelsoftware inbegrepen of apart bij te betalen ???
 1. Dief (42) steelt handtas van oma (55). Even later ligt hij op de grond
  Play
  bizar

  Dief (42) steelt handtas van oma (55). Even later ligt hij op de grond

 2. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag